I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, December 3, 2017

Beza Mengurus Anak


Persiapan Aimi nak masuk tadika - siap 100%. Alhamdulillah lega rasa. Selasa ni dah start kelas pra tadika, heksaited nak tengok Aimi kat kelas nanti camne 😘


Satu benda yang Uni perasan bab uruskan Haziq & Aimi nak masuk sekolah ni, Haziq jenis tak kisah ape jer yang Mama Abahnya belikan. Semua ok. Semua boleh. Semua tak kisah. Dia sibuk main sana main sini, lompat sana lompat sini, usik itu usik ini. Balik shopping, dia sorang jer yang berpeluh sakan 😂


Aimi pulak lain. Jauh beza. Apa yang dipilih kene tanya dulu "Aimi suka tak yang ni ke Aimi suka yang tu?" Dia akan tengok dan pilih apa yang dia suka. Once dia dah pilih, itu kata dia, jangan haraplah Mama Abah boleh tukar. Kalau nak tukar pun, kitorang memang kene guna ayat saiko lebih skettt 😂


Ada beza urus anak lelaki dan anak perempuan. Takleh pukul rata semua in fact setiap anak walaupun semua lelaki atau semua perempuan pun pasti ada beza masing-masing. Semoga kita jadi ibu bapa yang ADIL 😊

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *