I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, November 30, 2017

Tips Paling Penting Bila Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak-Anak


Selesai belanja sekolah anak-anak kat Mydin dan Tesco. Ada lagi yang tak cukup. Takde kat 2 tempat ni. Pasni kena pegi tempat lain pula.


Tips PALING PENTING shopping untuk keperluan sekolah anak-anak ialah :
➡ BUAT LIST ITEM dan KUANTITI YANG DIPERLUKAN


Beli barangan yang berkualiti dan tahan lama, selama mana yang boleh. Hehehe..


Pengalaman Uni akhir tahun lepas, beli beg sekolah agama Haziq harga RM30. Fikir untuk sekolah agama, buku & kitab tak banyak sangat so beg taklah berat sangat.


Tapi baru hari kedua sekolah, beg okey sangat lagi tapi tali beg pulak dah tertarik habis, teruslah tak boleh guna. Faham sajalah anak lelaki yang guna. Sudahnya pergi kedai lagi beli beg lain 😂


Tahun ni tak beli uniform baru. Cikgu bagi jadual tahun depan, seminggu sekali jer pakai uniform. Hari lain semua pakai tshirt & tracksuit 😊


P/s : masuk je Tesco kat bahagian baju sekolah, anak-anak terus nyanyi lagu "Terima Kasih Makkkkk, Mak Belanja Bijakkkkk". Hebat betul penangan iklan tv! 😂

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *