I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, October 23, 2017

Tegas Seorang Ayah


Pagi tadi buat mihun goreng. Asal goreng mihun ni, berdebar je rasa sebab ada 3 kemungkinan :
➡ Mihunnya lembut sedap
➡ Mihunnya keras kejung
➡ Mihunnya lembek benyek
.
.
.
Dan hasil pagi ni ialah, pertengahan antara lembut dan lembek, tapi still boleh dimakan 😂
.
.
Yang kelakarnya bila Haziq buka tudung saji tadi pastu tanya,
.
"Mama masak ape ni ma?
.
"Mama masak mihun goreng. Sedap tau"
.
"Mmm.. kenapa macam pelik je mihun ni?"
.
.
Dan Uni pun gelak jelah. Tapi camne rupa pun, makanlah kami anak-beranak. Hasben selalu pesan kat anak-anak, "apa yang Mama masak, makan jer jangan komplen".
.
Hasilnya anak makan bertambah jua 😂
.
.
Pernah jua hasben cakap "jangan komplen apa Mama masak. Sape komplen cakap tak sedap ke apa, takyah makan terus"
.
.
Uni first time dengar camni, terkedu juga rasa. Tapi beginilah cara hasben dibesarkan dan inilah yang dia terapkan pada anak-anak kami.
Banyak hikmah yg Uni boleh nampak. Jadi lebih bersyukur, kurang mengkritik dan paling penting, CAMPAKLAH KE MANA SEKALIPUN, IN SHAA ALLAH BOLEH SURVIVE 💪

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *