I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, October 27, 2017

Rejection - Boleh Jadi Allah Mahu Melindungi Kita


Simple jer ayat Mufti Menk kat bawah ni, tapi dua tiga kali Uni baca, deep sangat rasanya.




Uni percaya setiap daripada kita pasti pernah berdepan dengan REJECTION dalam hidup ini kan. Macamana reaksi kita bila direject?
.
.
Beberapa tahun sudah, Uni pernah ditawarkan kerja dengan gaji dan pangkat yang lebih besar. Tapi akhirnya, Uni direject dengan cara yang Uni tak sangka, malah tak pernah terfikir pun akan terjadi. Mula-mula Uni rasa "yeah, i'm okay" tapi bila dicampur dengan beberapa perkara lain, dua tiga bulan lepas tu Uni akui "yeah i'm NOT okay". Ibaratnya Uni jatuh terduduk. Roda di bawah.
.
.
Dunia rasa tunggang terbalik. Stress level meningkat mencanak. Rasa struggle sangat. Perlahan-lahan Uni kumpul kekuatan. Banyak segi banyak cara. Support daripada orang-orang yang Uni sayang dan sayangkan Uni sangat bantu Uni untuk kembali okay.
.
.
Selepas Uni dah move on sekian lama, barulah Uni nampak HIKMAH kenapa Uni direject dulu. It is Allah' protection for me. Allah selamatkan Uni terlebih dahulu TANPA Uni tahu kenapa Allah atur sebegitu sekali untuk Uni.
.
.
Dan kini, tiap-tiap hari Uni scroll newsfeed, Uni baca apa yang rakan-rakan kongsikan. Tak syok pula rasa nak tulis contohnya kat sini, tapi mungkin ayat dari Mufti Menk ini boleh menjelaskan apa yang anda semua sedang lalui kini ataupun telah lalui dulu.
.
.
Rejection is also equal to Allah's protection, in a way :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *