I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Saturday, May 27, 2017

Sedekah RM60, Dapat Dalam RM600-RM800 (Part II)


Sambungan dari sini.


So dalam masa singkat yang diberikan, saya pun google lah tentang Xiaomi Mi Pad 2. Tak banyak info sangat sebab semua info pun lebih kurang sama jer, semua tentang spec tab tu. Pastu tak jumpa pulak mana-mana review yang orang dah guna tab Xiaomi ni.


Menyedari diri sendiri ni agak slow bab-bab gadget, so saya fikir nak Samsung aje. Sebab features lebih kurang sama dengan tablet saya yang dah rosak tu. Cuma kali ni rasa tak mo lagi dah pakai tablet. Handphone okey sangat dah.


Tapi diri ni malu nak bagitau. Yelah, orang offer kita tab Xiaomi, takkan kita nak request lain pulak. Tak sampai hati. So saya rilek dulu. Tanpa disangka lagi, orang tu whatsapp, katanya "Kalau nak beli Samsung ke atau apa-apa brand lain yang suka, bagitau jer. No problem". Eh macam tau-tau jer. Orang ni ada sixth sense ker?


So saya bagitaulah, kalau boleh saya nak Samsung Galaxy J5 tapi kalau tak dapat J5, J3 pun boleh. Saya okey jer.


So orang tu siap tanye semua detail spec hp yang saya nak. Saya blurlah kejap, sebab katanya nak bagi hadiah, so bagi lah camne rupa pun saya okey jer. Tapi dia kata dia nak bagi handphone ikut apa yang saya nak. So kalau camtu, saya pun bagitaulah details yang saya nak. Hehehe...


Dan beberapa hari selepas tu, saya pun dapat hadiah handphone baru saya. Alhamdulillah :) Happy me!


Saya cerita kat sini, bukan nak canang soal berapa jumlah sedekah saya, bukan juga soal apa yang saya dapat, tapi point saya ialah, bila kita rasa susah, cubalah bersedekah lebih sikit dari yang kita biasa buat. Serta mohonlah ampun atas segala dosa-doa. Moga-moga Allah permudahkan segala urusan kita :)


Tq Allah
Tq seseorang yang sudi hadiahkan saya handphone ini. Saya betul-betul happy dan sangat hargai pemberian ini :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *