I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, May 29, 2017

Bila Anak-Anak Dah Lupa Kepada Ibu Bapa dan Taknak Balik ke Rumah Keluarga Lagi


Ini adalah tips / sharing daripada mak mertua uni yang belum pernah uni dengar lagi daripada mana-mana sumber lain sebelum ini.


Tipsnya related dengan - anak-anak yang jenis duduk jauh-jauh pastu taknak balik rumah kita, dah lupa ibu bapa, senang cakap dah lupa keluarga dan taknak balik lagi.
Jadi mak mertua share cara ape nak buat bila jadi camni


Caranya ialah :
Pada bila-bila masa si ibu teringat pada anaknya yang taknak balik ke rumah / dah lupa family, si ibu sedekahkan al-Fatihah kepada anak dan selawat 3x, sebut nama penuh anak berbin / bintikan ayahnya, sambil si ibu mengusap-usap dadanya (breast = miss b) dan ingat sepenuh perasaan kepada anak.


Uni terkejutlah dengar tips ni, so uni tanye, kenapa miss b?


Mak mertua cakap, sebab dari miss b lah anak minum susu ibu, dan kat miss b lah tempat paling tenang bagi anak sebaik saja dia keluar dari rahim ibu. Jadi moga-moga dengan kita usap miss b kita, sebut nama anak serta ingat penuh perasaan kat dia, anak yang jauh tu akan ingat semula pada kita dan in shaa Allah akan balik semula kat kita (tips ni mak mertua dapat dari seseorang yg share dengan beliau).


Semua ini adalah ikhtiar kita sebagai manusia. Selebihnya kita tawakal dan mohon pertolongan pada Allah Ta'ala.


semoga perkongsian ini ada manfaatnya. in shaa Allah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *