I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, March 12, 2017

Nak Tulis Berapa Entry di Blog Dalam Seminggu?


Dulu saya ada buat satu Blogging Logbook.

Sekarang ni bila saya review semula logbook tu, terus gelakkan diri sendiri. Set target punyalah tinggi menggunung, langsung pun tak tercapai pun sebenarnya.

Akhir tahun 2015 - target nak tulis 5 entry dalam sehari. dalam sehari uolssss... haaaa banyak tak banyaklah tu... paling banyak, saya boleh achieve 4 entry sehari. Masa tu masih lagi hantar anak ke babysitter, so saya punya ruang masa yang banyak untuk menulis.

Awal tahun 2016 - target nak tulis 3 entry dalam sehari. Yang ni ada jugaklah yang tercapai dalam bulan Jan-Feb 2016. Masuk bulan Mac dan seterusnya, makin lama makin slow. Bulan Mei, itulah bulan terakhir saya buat jadual blogging nih. Lepas tu stop terus. Busy uruskan anak-anak sebab masa ni memang dah jaga anak fulltime.

Jun 2016 - logbook senyap. Langsung tak update apa-apa dah. masa ni saya dah start join Team Usahawan Natuwrel, jadi fokus banyak kat fb jer. Dengan blog ni sekali ditinggalkan seketika.

Mac 2017 - fefeeling nak buat comeback kat blog. RINDU!

Bila dah buat comeback ni, taknak lagi dah set target yang bukan-bukan. Yang sendiri tak mampu nak capai pastu sendiri rasa tak best.

So saya target nak tulis 1-3 entry seminggu di blog. Oklah tu kan, in shaa Allah mampu nak capai walaupun mungkin bukan 100%.

Korang tulis berapa entry dalam seminggu? :)

2 comments:

Salz Malique said...

Saya target 50 entry tahun 2017. Jd average seminggu 1 post. Tp ikut sempat jgk..yg penting by the end of this year total 50 entry atau lebih.

Siti Munirah said...

Reply to @Salz Malique

Target 1 post / week rasanya lebih realistik kan

Maybe saya pun kene revise planning saya. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *