I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, October 6, 2016

Meja SOHO Baru


Dah elok-elok ada soho sendiri kat tingkat atas, terpaksa pula create soho kedua di tingkat bawah.

Sebabnya, setiap kali saya naik atas nak buat kerja, anak-anak konfem ikut sama.
Dah tu gedegang gedegung main tutup buka laci

Bukak tutup almari, keluarkan masukkan segala macam benda dalam almari
Main gunting kertas meriah rasa macam kat dalam playground takpun theme park!

Belum lagi diorang nak duduk sama atas meja, ATAS meja tau, sebab meja kat bilik atas tu memang lebar.

Kalau anak-anak duduk atas meja cuba bayangkan camne maknye nak buat kerja hahahaduii

Last-last cari satu meja smaller size, kita berkampung pulak kat bilik bawah yang merangkap bilik laundry, bilik solat dan bilik 1001 kegunaan hahaha

Ini first gambar saya snap masa memula nak rasmikan meja
Sekarang takde dah rupa kosong macam tu. Now full house! haha

Beli kat Courts Mammoth Giant Plentong
RM59.00


Bila kat bilik bawah, lagi senang nak monitor anak. Yes, memang kena hangkut segala benda dari bilik atas back and forth (bawak yang betul-betul perlu saja), tapi small matter je tu, no problem.
.
Sekarang ni, saya rasa lebih senang nak buat kerja & lebih senang nak tengok anak. Anak nak makan ke, nak mandi ke, nak cebok je, nak tido ke, nak main ke, nak belajar ke, lebih senang nak urus in shaa Allah. Alhamdulillah.
.
p/s : sesekali perlu "tukar view" untuk mendapat "idea baru" :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *