I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, September 20, 2016

Taknak Demam Taknak Selsema


Penangan balik dari bercuti di Cherating, Pahang.

Angin pantai ni kuat agaknya. Bagi yang tak tahan, boleh demam.

Yang dah demam - Haziq dan Aimi. Nasib baiklah bukan demam serentak, jadi dapatlah saya fokus jaga seorang pada satu masa.

Memula Haziq demam. Memang langsung taknak makan. Takde selera katanya. Haziq yang bam-bam tu dah jadi kurus sikit. Rasa macam kurang comel dah sebab kurang makan. Hehehhe.. Bila dah baik dari demam, selera makannya dah kembali seperti biasa. Lega mak.

Lepas seminggu, Aimi pulak demam, Aimi kalau demam memang extra terlebih manja. Semua orang kena beri laluan kat dia. Kena pulak masa sekarang ni, saya diserang selsema sampai sakit kepala dok tarik hembus hingus. Malam tadi dah rasa semacam dah. Rasa sakit-sakit badan macam nak demam. Tapi taknak demam taknak selsema, so meratiblah saya dengan 2 ayat ni sampai anak-anak pun dok follow.

Hasilnya, tak demam, selsema pun kurang sangat dah, tapi hari ni - batuk pulak!

So kena tambah lah jadi - taknak demam, taknak selsema, taknak batuk, NAK SIHAT! :)

Dari satu segi, saya bersyukur banyak sangat. Tak perlu dah nak mc. Okey fine, banyak kalau nak diceritakan bab tu. So taknak ceritalah. Aci tak? Hahahahhaha...

Doakan saya sekeluarga cepat sihat ye kawan-kawan :)

1 comment:

Diana Rashid said...

masa cuti sekolah tu ramai yang demam selsema..risau jugak tengok ada yang sampai demam panas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *