I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, September 7, 2016

Suprisedddddd!!!!!


Mood tengah happy sangat-sangat ni. Nak tau kenapa?

Sebab suami buat surpise birthday saya!!!

Kisahnya macam ni.

Selalunya tiap-tiap hari suami yang akan hantar Haziq ke sekolah dan Aimi ke rumah babysitter (hari yang saya fokus bisnes). Hari ni, suami mintak saya hantar mereka semua. Means saya hantar Haziq ke sekolah, hantar Aimi ke rumah babysitter dan hantar suami ke tempat kerja. Tengaharinya pula suami request saya amik dia dan pergi ke bank sama-sama (suami ada nak jumpa pegawai bank).

Kalau ikutkan suami boleh jer pergi sendiri, saya pun ada urusan saya sendiri tapi dah kalau suami request, takkanlah nak bantah pulak, Kata nak jadi isteri yang taat pada suami gituuuu... hahahhahaha.

Ok, so kat rumah pagi tu, tetiba lepas tengok rancangan Diari Haji Nabil, hati rasa macam syahdu sangat. Nak pergi Mekah. So fikir sempena birthday saya ni, saya nak pergi solat sunat kat masjid taman rumah saya. Saya whatsapp suami minta izin, dia bagi.

So teruslah saya bersiap-siap. Masa tu dah nak dekat pukul 10.00 am. Haziq keluar sekolah pukul 11.30 am. Saya siap cepat-cepat macam kartun. Then saya masuk ofis saya untuk amik surat yang nak dibawa ke bank tengahari nanti, tiba-tiba saya terpandang sesuatu atas laptop saya. Packing macam familiar jer.

Terus bukak.

Dapat hadiah The Body Shop dan birthday card!!!


Saya punyalah sebak, terharu, teruslah menangis berjurai-jurai kat situ. Serius, langsung tak sangka akan diraikan seperti ini pada harijadi saya hari ini. Dalam kepala ni macam-macam fikir, bila suami pergi beli hadiah ni? suami guna duit yang mana pula untuk beli suami ni? berapa harga semua ni? dan macam-macam lagi lah. Saya just rasa taknak menyusahkan suami buat semua ni untuk saya.

Then saya kesat air mata, terus bersiap ke masjid.

Sampai ke masjid tengok ada 2 orang pekerja lelaki kat situ. Tup-tup handphone bunyi, suami call. Dia cakap dia ubah fikiran, tak kasi saya pergi ke masjid sorang-sorang. Nak semayang, semayang kat rumah aje katanya. Dia just taknak saya sorang-sorang kat masjid.

So saya pun balik semula ke rumah.

Lepas tu lah suami tanya ada jumpa apa-apa tak kat ofis saya?

Hahahaha saya gelak jelah, cerita semua satu persatu.

Then suami cakap, tujuan dia suruh saya amik dia kat tempat kerja tengahari nanti, sebabnya dia amik cuti half day untuk meraikan birthday saya hari ni dan dia nak bawak saya makan kek dan makan apa-apa jelah yang saya nak makan sempena birthday saya hari ni.

Oh!! Oh!! Oh!!!

Korang rasa apa perasaan saya masa tu?

Of courselah saya heksaited yang teramat sangat sampai terjerit plus ketawa kuat-kuat dalam kereta. Serius lah memang surprise betul ni!!!

Lepas setel urusan bank, kami rehat jap then siap-siap pergi ke Aeon Permas Jaya.

Beli kek kat Secret Recipe, beli 1 slice aje dah cukup. Kali ni beli kek yang tak pernah dibeli sebelum ni, nama dia White-Dark Chocolate Cheese.

Then pergi makan kat restoran Sedap Corner kat situ. Saya teringin nak makan fish and chips, suami pulak makan nasi lemak ayam.

Masa tunggu order sampai, suami suruh saya letak lilin kat kek. Saya cakaplah tak payahlah berlilin bagai, mana ada lighter (suami saya tak merokok).

Then suami cakap, dia dah beli lighter dah semata-mata untuk lilin birthday ni. Hahahahahaha sabo jelah.

Suami pun nyanyilah lagu birthday versi malay & english untuk saya. Aduh aduh aduh, terus rasa jatuh cinta sejuta kali lagi kat suami tersayang. Hahahaha...

Lepas tiup lilin, saya pun makanlah kek tu. Ya Allah sedapnyaaaa!!!



Kek White-Dark Chocolate Cheese
(Secret Recipe)


Sambil makan, sambil berborak, sambil pegang tangan.
Rasa betul-betul dihargai, disayangi dan diraikan pada hari jadi kali ini.
Terharu ada, sebak ada, semua perasaan pun ada.
Tapi yang pastinya, makin bertambah sayang dan cinta pada suami
Thank you so much suamiku sayang, I love you more and more!

Happy birthday to me, I am truly blessed and happy! :)

2 comments:

Sehah said...

happy belated birthday!! wahh... bestnye dapat suprise!! :)

Siti Munirah said...

Thank you Sehah. Ye memang best dan happy sangat. Alhamdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *