I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, May 16, 2016

Dalaman & Luaran Mestilah Seiring, Barulah Betul-Betul Cantik


Aduh! Tajuk tak menahan. Tak sempat nak fikir tajuk yang proper pepetang ni, terus tulis direct ajer. Hahahaha...

Tau kan, kalau kita nak cantik dan inginkan kulit yang sihat, of course kena guna skincare yang sesuai dengan kulit. Bila dah guna skincare yang sesuai, mesti juga repair from within, coz kalau nak harapkan skincare sahaja memang tak cukup dan tak memadai. Untuk repair from within, memang kena amik supplement.

Tapi, kalau nak amik supplement sahaja tanpa apply skincare yang sesuai, pun tak jalan jugak, ye tak? Cuba fikir, dah makan supplement ni, tapi bila nak keluar rumah, nak pergi kerja, nak pergi jalan-jalan, takkan keluar terus macam tu jer tanpa apply apa-apa krim yang bersesuaian kat muka kan?

Kulit kita ni kalau kena direct kat cahaya matahari lagi-lagi pukul 10 am ke atas, memang bahaya sangat tau. Tu yang kulit jadi kusam dan macam-macam lagi, nak tak nak, mesti apply sunblock. Sunblock termasuk dalam kategori skincare juga.

So point saya kat sini, nak sihat dan nak cantik, tak cukup amik supplement sahaja atau skincare sahaja. Tak cukup. Memang tak cukup. Kita mesti amik kedua-duanya both supplement and good skincare.

Untuk supplement, saya cadangkan anda cuba supplement Shaklee yang diyakini selamat, berkesan dan semulajadi. Paling basic untuk mendapatkan kulit yang cantik, boleh pilih sama ada Vitamin C, Vivix, Collagen Powder, ESP, Vitalea, Herblax dan Alfalfa. Kalau tak tau yang mana sesuai, jangan segan-segan whatsapp saya 018-766 9798, saya akan guide supplement yang sesuai untuk repair from within :)

Untuk skincare pula, saya sebenarnya rasa bersalah sebab saya dah lama stop sharing pasal skincare yang saya guna. Rasa bersalah sebab saya dah dapat hasil yang positif, tapi saya dok diam diri aje, tak share kat blog ni, tak bantu mereka yang juga ada masalah kulit sensitif, berminyak dan berjerawat. Huhuhu..

So sempena hari ini 16 Mei 2016, saya janji saya akan share from time to time, apa skincare yang saya guna, untuk perbaiki masalah kulit muka saya selama ini. Actually saya pernah cerita dah kat blog ni, even dah pernah jadi agent pun untuk produk tu, tapi saya tak sharing dengan serius, saya sharing sambil lewa aje, saya tak betul-betul usaha nak bantu orang atasi masalah kulit, huhuhuhu...

Okey jangan cerita hal lepas, kita maju ke depan ye. Hehehe... Skincare yang saya gunakan adalah daripada produk keluaran Bumiputera iaitu WR. Percaya tak, saya dah guna produk ni since July 2014, sampailah sekarang dan sangat puas hati dengannya :) :) :)

Produk WR yang paling famous hot top top meletop ialah sabun pencuci muka iaitu Tomato Clear Skin (TCS) dan krim nya iaitu Corrector Cream Oil (CCO).

Nak tengok entry saya tentang produk ini? Klik SINI.

Dengan ini juga, saya telah beroleh inspirasi untuk berkongsi kebaikan dan manfaat produk ini bagi membantu mereka yang punya masalah kulit berjerawat dan berminyak seperti saya. Nak tahu lebih lanjut, boleh klik SINI untuk info kesemua produk WR. Take note ya, blog masih dalam proses kemaskini so info akan dimasukkan dari semasa ke semasa :)

Saya bangga menyatakan saya adalah pengguna yang gembira dan berpuas hati dengan produk WR untuk skincare (luaran) dan dengan produk Shaklee untuk dalaman (repair from within) :) :) :)

Nak cuba Shaklee dan produk WR? Whatsapp 018-766 9798 okey, konsultasi terus dari hati ke hati. Ewahhhh!! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *