I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, May 10, 2016

Cara Mudah Cari Surah-Surah Dalam Al-Quran


Hai semua :)

Pernah tak berdepan dengan keadaan di mana kita nak baca surah-surah tertentu dalam Al-Quran, tapi cari punya cari sampai tak jumpa dan dok selak setiap mukasurat Al-Quran?

Memang ada indeks di setiap Al-Quran but still, kene cek satu persatu kan?

Ini dia saya kongsikan cara mudah untuk mencari surah-surah dalam Al-Quran :)

Labelkan setiap surah-surah. Saya guna Kokoyu Tape ada jual kat kedai stationery


Haaa itu je caranya. Mudah sangat kan? Labelkan setiap surah, kalau yang Juz Amma (surah pendek-pendek tu), tak perlu labelkan pun tak apa. Kita boleh cari sendiri, cuma label ni penting untuk surah-surah selain daripada Juz Amma :)

Cubalah, pasti sangat mudah untuk mencari dan membaca surah dalam Al-Quran :)

3 comments:

Diana Rashid said...

buat guna kertas biasa pun boleh ni..kena pandai la..kan??

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum./

idea yang bagus dan boleh dipraktikkan nanti.. Insaallah..

mselim3

Nurzakiah Hanum said...

inshaallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *