I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, April 21, 2016

Roti Bom Segera, My Feveret


Pertama kali beli dan terus tersuka!

Ini dia roti putar a.k.a. roti bom keluaran Zaimah Frozen Foods. Jangan ditanya berapa harganya sebab saya tak ingat :)

Dalam 1 pek ni ada 8pcs roti putar, satu kali masak, goreng 4 pcs. Dapatlah sorang satu, cukup dah tu, memang kenyang sangat dah. Hehehe...




Cara masak :

1) Panaskan sedikit sahaja minyak masak dalam non-stick frying pan.

2) Balik-balikkan roti anggaran 1 belah roti tu dalam 2-3 minit. Ini agak-agak jela ye, apapun pastikan bahagian tengah roti tu masak sepenuhnya.


Selalunya saya makan roti bom ni begitu saja, yang ini memang plain, takde inti apa-apa, itupun dah cukup sedap dah pada saya. Hehehe..

Kadang-kadang, saya cicah dengan susu manis ataupun kuah kari. Memang sedap, boleh buat sebagai sarapan ataupun minum petang :)

4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Favourite Farah juga ni...

Siti Munirah said...

@Farah Waheeda Wahid,

memang sedap kan roti ni :)

Diana Rashid said...

cicah dengan gulai ayam best nih..sedap..

Mar Mansor said...

sedap..suka makan jugak tapi jenama ni belum pernah cuba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *