I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, March 22, 2016

Review Kek Anis Chocolate Moist


Anis Chocolate Moist memang dah popular kan, tapi saya baru je berkesempatan nak merasa kek ni.

Hari tu suami saya pergi memancing, janji nak balik petang tapi malam baru sampai rumah. So agaknya, dia nak pujuk saya ke apa (tak taulah), sampai je rumah dia hulurkan kek coklat Anis ni. Saya pulak, nampak kek coklat, memang tak ingat benda lain dah, tau nak ngappp terus. Hahahaha...


Kek ni bentuk love, harga RM4.50


Makan punya makan, inilah review saya tentang kek ni :

  • namanya kek coklat moist, tapi pada saya tak berapa moist. Agak kering dan teksturnya macam tak bind together
  • lapisan coklat kat atas tu sangat-sangat manis, nasib baik tak tersedak. Saya cepat-cepat minum air masak.
  • overall pada saya, lapisan coklat tu sangat manis dan kek pun biasa sahaja.


Dalam pada manis manis tu, tetap habis jugak 1 bekas tu, mana taknya 1 bekas kongsi 3 beranak - saya, Haziq dan Aimi. Tapi Haziq makan 1 sudu jer, lepas tu taknak, sebab katanya manis sangat.

Aimi pulak, makan kek ni sampai comot mulut dia. Sedap katanya. 

Saya pulak, tetap makan. Kesian suami dah belikan, takkan nak buang kan.

So habislah kek tu akhirnya. Rasanya, dah takkan beli dah kek ni pada masa akan datang. Mungkin tak berapa sesuai dengan selera saya. Jangan marah ye, ini pendapat saya jer :)

1 comment:

Diana Rashid said...

kering sebab dah lama kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *