I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, March 17, 2016

Hadiah Reward Untuk Diri Sendiri : Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover


Alhamdulillah, bonus Shaklee yang baru sahaja dikreditkan ini, telah saya gunakan sedikit untuk reward diri saya sendiri.

Dah lama saya aim nak beli Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover, akhirnya tercapai sudah. Alhamdulillah. Memang target nak beli guna duit bonus Shaklee sebab taknak usik duit yang lain-lain.

Apa benda Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni?

Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover


Ia bolehlah saya umpamakan sebagai pre-cleanser. Sebelum kita cuci muka, kita mestilah tanggalkan mekap dan bersihkan kotoran yang ada di muka dulu kan? Kotoran ada yang berbentuk fizikal. Contohnya, kalau muka jenis berminyak, percaya tak, habuk-habuk atau partikel halus pun boleh melekat kat muka yang berminyak tu?

Tak percaya? Gunalah Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni, then baru nampak segala jenis kotoran dan daki kat muka dan leher tu.

Kalau nak harapkan kepada pencuci muka sahaja, memang tak cukup.

Cara nak gunanya senang sahaja.

1) Picitkan sedikit Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover (bentuk gel).

2) Sapukan rata ke bahagian muka dan leher (muka dan leher biar kering dan tak perlu dibasahkan terlebih dahulu). Gosok-gosokkan.

3) Tadaaaaaa!! Nanti tengok kat cermin, boleh nampak kekotoran yang telah ditanggalkan.

* Ataupun selepas dah gosok rata tu, ambil tisu dan kesat muka. Kat tisu lagi nampak jelas kekotoran dan segala daki-daki yang ada.

Lepas tu bersihkan muka dengan air. Masa ni pun dah rasa kulit jadi lembut sangat. Then continue dengan mencuci muka (cleanser).

Saya juga cuba Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni kat muka suami. Punyalah syok, sampai lena dia dibuatnya. Hahahaha... Tapi, being a man, kotor kat muka diorang ni, tak macam kat muka kita orang pompuan. Sebab, orang lelaki tak pakai mekap, tak pakai krim, tak pakai foundation, tak pakai bedak. 

So kekotoran kat muka suami saya tu agak minimum kalau nak dibandingkan dengan kat muka saya ni. Hehehehehe...

Yang bestnya lagi, Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni boleh pakai anytime. Tak kisah siang atau malam. Yang penting, asal kita nak cuci muka jer, kita buat pre-cleanse dulu. Baru muka lebih bersih sepenuhnya.

Bahan-bahan dalam Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni pun kesemuanya berasaskan dari tumbuh-tumbuhan semulajadi. So dont worry lah, safe to use :)

- bearberry
- aloe
- mulberry
- rosemary
- peony
- linden

dan pelbagai lagi.

Saya suka sangat guna makeup remover ni sebab ia buat kulit saya rasa lebih bersih dan lembut. Ada sesetengah skincare tu bila kita cuci muka, ia akan buat kulit muka kita rasa tegang. Kalau anda pernah alami keadaan macam ni, bermakna skincare tersebut tak sesuai dengan anda kerana lama-kelamaan ia akan membuatkan kulit akan menjadi kering sehingga menggelupas (ini pengalaman saya sendiri).

Satu tiub Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni, bersamaan 150 gram. Rasanya boleh tahan sehingga berbulan-bulan sebab hanya perlu guna sedikit sahaja setiap kali nak bersihkan muka. Apatah lagi dengan harganya yang tak sampai RM100 dan tahan pula sehingga berbulan-bulan, memang berbaloi sangat kalau beli Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover ni.

Saya memang berpuas hati!!

Kalau anda berminat nak cuba, boleh hubungi saya seperti number yang tertera di dalam gambar di atas :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *