I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, February 25, 2016

Murtabak Cheese Yang Sedap, Pastinya Tiada Bawang


Bulan lepas kami sekeluarga pergi makan murtabak cheese kat satu cafe ni.

Cafe ni kepunyaan Kak Emy (sahabat fb saya) dan juga rakannya.

Menu utama kat cafe ni ialah kek, murtabak dan roti (roti canai etc).

First time kami ke sana, kami makan :

- Murtabak cheese 1
- Roti telur 1
- Milo ais 1
- Teh o panas 1

Kongsi-kongsi makan 4 beranak. Alhamdulillah, cukup lagi mengenyangkan :)

Kenapa saya suka sangat murtabak cheese kat cafe ni?


SEBAB #1 : MURTABAK CHEESE NI TAKDE BAWANG.

Hehehe... bukan ape, ari tu saya ade try satu murtabak cheese ni kat Pasir Gudang. Cheesenye memang banyak, pastu bawangnya pun sama banyak mengalahkan rasa murtabak cheese tu. Rasa macam makan murtabak bawang pulak. Huhuhu...


SEBAB #2 : LOKASINYA DEKAT DENGAN RUMAH

So bebila rasa teringin nak makan murtabak cheese, start enjin kereta dan terus pergi. Vroommmm...


SEBAB #3 : TERSEDIA DALAM BENTUK FROZEN

Yang ni memang terbaik sangat. Selain daripada makan kat cafe tu, boleh juga beli yang frozen punya untuk makan kat rumah. Boleh juga buat stok kalau-kalau family datang ke, kawan-kawan datang ke, leh hidang murtabak cheese yang sedap ni.


SEBAB #4 : HARGA MAKAN KAT CAFE DAN YANG FROZEN, SAMA SAHAJA

Kalau makan murtabak cheese kat cafe, harganya RM12/pc. Kalau beli yang frozen pun sama juga RM12/pc.


Murtabak cheese sedap
Cafe pun best, cuma time kitorang pegi tu waktu petang,
so agak panas membara rasanya.
Cafe tiada aircond.


Alamat : No. 13 Jalan Kenanga 3, Taman Flora Height, Masai, Johor
Waktu operasi : 9.00 am - 6.30 pm
Tutup : Hari Isnin


Murtabak Cheese Sedap? Must try!!! ;)

3 comments:

Sally Samsaiman said...

macam best..tapi Sally mmg suka kalau ada bawang tp jangan la bawang je penuh..hahaha

MG schmidt said...

sedapnyaaa..
sebab tkde bawang tu buat MG lg suka tu ...hehe

PeRdU cINta said...

Wah..makan panas panas mau berpeluh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *