I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Saturday, February 20, 2016

Dari Tak Suka Jadi Suka


Dari dulu saya tak suka makan tauge.

Kalau dalam mihun ade tauge, saya sanggup asingkan tauge ke tepi pinggan baru makan.

Kalau baaaanyak sgt taugenya, saya sanggup tak makan sebab takleh tahan rasa tauge tu.


Then masa ttc (trying to conceive) dulu, saya ingat lagi Abah saya cakap, banyakkan makan tauge sebab tauge ni boleh tingkatkan kesuburan.

Saya macam... "tauge??? Oh tidakkk"

Tapi sebab nak sangat ade anak, saya usaha dan paksa diri makan tauge.

Dan kini, saya siap boleh makan sup ayam tauge dan ngap taugenya begitu sahaja. Enak sungguh! Sedapnyeeee.

Dari tak suka jadi suka, tersuka tanpa sengaja ;)

Anda ade tak kisah serupa macam saya? Jangan malu jangan segan jom kongsikan di ruangan komen :)

4 comments:

yoorin melacolea said...

tak suka tauge... jangan kan tauge..sayur pon 1 jenis je yg dimakan.. gigih asing kan kalau ada sayur2 ni

PeRdU cINta said...

yeyy...PC memang suka tauge..alhamdulillah..hihihihihi..tak kisah masak apa pun...

Diana Rashid said...

saya paling suka taugeh..makan mentah pun boleh..

Invisible Me said...

IM dulu tak minat terung. Sekarang dah terlajak suka tanpa sengaja :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *