I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, January 13, 2016

Setiap Blog Harus Ada Widget Follower


Widget Follower (pengikut) adalah antara widget terbaik yang disediakan di Blogger.com.

Seseorang blogger menggunakan blog mereka sebagai platform untuk berkongsi maklumat dengan orang lain. Dengan niche yang khusus, seseorang blogger mampu menjadikan blognya sebagai tempat rujukan maklumat bagi orang lain.

Bagi memudahkan pembaca blog mengikuti perkembangan setiap entry kita, pastikan kita memasukkan widget follower ke dalam blog kita.

Pembaca blog akan klik pada "Join This Site" menandakan mereka adalah follower blog kita, mereka adalah orang yang berminat dan suka dengan apa yang kita tulis.

Perkara yang sama juga apabila kita suka membaca blog orang lain. Kita klik pada widget Follower di blog tersebut. Ini memastikan kita tidak terlepas setiap entry menarik daripada blog yang kita follow.

Contoh widget follower adalah seperti di bawah :

Semakin ramai follower blog kita, bermaksud semakin ramai orang suka membaca apa yang kita tulis dan semakin luas potensi kita untuk menukar pembaca kepada pelanggan.


Sudahkah anda install widget Follower di blog anda? Lakukannya sekarang! :)

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betul tue

Diana Rashid said...

setuju..semua blog patut ada widget follower..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *