I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, January 5, 2016

Hadiah Daripada Sahabat : Planner 2016 Yang Istimewa


Tahun 2016 ini saya menerima hadiah istimewa daripada seorang sahabat. Sewaktu menerima bungkusan ini, hati tertanya-tanya, apakah di dalamnya dan apabila dibuka, inilah dia :

Thank you so much Fiza! :)


Hadiahnya adalah Planner Islamik 2016!!

Ya Allah, seronoknya tidak terkata! Apatah lagi sewaktu membelek-belek isi kandungan planner ini, sungguh luar biasa. Rasanya saya belum pernah lagi jumpa planner seperti ini.

Belek punya belek, terus jatuh cinta dengan planner ni dan terus berazam nak betul-betul guna planner ini sepanjang tahun 2016.

Apa yang saya suka sangat dengan planner ini?

1) Ada jadual harian untuk setiap bulan, dan masa dimulakan dengan 4.00 am hingga jam 3.00 am.

- Mula-mula saya terfikir, kenapa 4.00 am? Oh rupa-rupanya inilah masa yang sangat sesuai untuk bangun bertahajud! Subhanallah!!


2) Ada ruangan Mutabaah Ibadah

- Iaitu summary untuk satu-satu minggu, berapa kalikah kita melakukan solat sunat Tahajud, solat Subuh, baca Al-Ma'thurat, sujud Tilawah, solat sunat Dhuha dan beristighfar. Subhanallah!

3) Ada ruangan Things To Do untuk setiap bulan dan catatan apa yang mesti dicapai atau dilakukan pada bulan tersebut.

4) Kata-kata hikmah dan motivasi pada setiap mukasurat.


Subhanallah! Inilah hadiah "paling mahal" yang pernah saya terima seumur hidup saya. Apabila menerima planner ini, saya seolah-olah dapat melihat ke depan, bagaimana cara untuk saya menyusun dan memprogramkan semula amal ibadat saya, sebabnya ia sangat lengkap dengan panduan untuk membantu insan seperti saya ini yang setiap hari tidak pernah lari dari membuat dosa dan kekhilafan.

"Untuk sahabaku Fiza, Uni hargai sangat-sangat hadiah planner ini. Sangat-sangat hargai. Malah Uni juga percaya, ini adalah kiriman dari Allah s.w.t. kepada Uni melalui Fiza. Moga-moga hadiah ini menjadi satu permulaan untuk Uni memperbaiki segala kekurangan diri. Semoga Allah s.w.t. memberikan ganjaran rezeki, kebaikan, kemudahan, perlindungan dan segalanya yang terpaling baik buat Fiza sekeluarga, In Shaa Allah. Amin Amin Ya Rabbal Alamin..."


2 comments:

Diana Rashid said...

Bangus nya planner ni..semua dah ditetapkan../

Fiza Aziz said...

Assalamualaikum dear Uni..
Tak terlintas langsung di fikiran yang pemberian yang tak seberapa ni mendapat penghargaan yg sangat besar dari Uni.
Niat mulanya hanya ingin membalas budi Uni ug share post psl planner ni. Saya juga merasakan Allah telah memberi reseki kepada saya melalui Uni.
Semoga doa Uni kat atas tu dimakbulkan Allah dan saya juga mendoakan yang sama buat Uni.
Semoga Allah memberi kesempatan untuk kita bertemu suatu hari nanti.
InshaaAllah. Aminn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *