I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, December 10, 2015

Tempoh Percubaan Menjadi WAHM


Sejak tahun 2013, telah terdetik di hati saya untuk menjadi WAHM (working-at-home-mom). Pada masa itu, saya sendiri tak nampak bila agaknya saya boleh jadi WAHM, atau boleh ke saya jadi WAHM? Walaupun di hati terdetik nak jadi WAHM namun fikiran saya merasakan mustahil. Nampak tak ada konflik di situ?

Tahun 2014, saya berbincang hati ke hati dengan suami dan ibu saya. Yang tak disangka, mereka berdua memberikan restu dan menyokong saya sepenuhnya, dengan syarat saya membuat persediaan yang rapi daripada semua segi. Pendek kata, betul-betul prepare lah kalau nak jadi WAHM ni.

Pada masa tu, saya ok jer sebab fikir, lambat lagi kot nak jadi WAHM ni, saya target sekurang-kurangnya tahun 2017 atau 2018 nanti, bukan sekarang.

Tapi itulah, perancangan kita is perancangan kita. Tapi perancangan Allah, kita tak tahu kan?

Dan sekarang saya sedang "menjalani tempoh percubaan menjadi WAHM".

Bila betul-betul nak jadi WAHM tu? Err.. saya sendiri pun tak pasti, saya serahkan semuanya pada Allah s.w.t. moga Allah tunjukkan laluan yang terbaik untuk saya.

Kawan-kawan, doakan saya ya. :)

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

WOW

Diana Rashid said...

semoga semuanya berjalan lancar,..:)

Mila@Rimbun said...

rasa2 macam nak jadi sahm jer kan... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *