I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, December 31, 2015

Imbas Semula Perjalanan Hidup Tahun 2015


Hari terakhir tahun 2015, saya dedikasikan satu entry untuk mengimbas semula perjalanan hidup saya pada tahun ini. Wooohooo.. belum tulis dah terasa aura nya. Aura apa? :)

January
  • Bermula dengan impian dan harapan yang sangat besar untuk tahun ini, sangat berharap, berlindung dan bergantung kepada Allah.s.w.t.
  • Selesai 1st Giveaway di blog ini. Seronok sangat!
  • Baru aje masuk awal tahun, saya dilanda gastrik yang sangat teruk. Doktor cakap mungkin saya kalah dengan sayur pucuk manis masak lemak.
  • Baru aje masuk awal tahun, cermin kereta saya pecah dek kerana terkena batu dari lori besar. Belum apa-apa lagi dah keluar duit. Aduhaiii...
  • Persediaan menyiapkan katil dan bilik untuk Haziq. Tahun ini Haziq umur 5 tahun. Saya beli katil super single. Tak beli katil kartun-kartun tu rasa macam tak berbaloi aje. Katil super single ni rasanya lebih praktikal untuk Haziq sampailah dia besar.
  • Terima surat pelepasan pembiayaan PTPTN a.k.a. surat bebas hutang yang tak berapa bebas. Hehehe...


February
  • Kesibukan seperti biasa.


March
  • Kesibukan seperti biasa hingga mampu menulis 3 entry sahaja di blog ini. 


April
  • Family holiday di Bayou Lagoon Resort, Melaka.
  • Menghadiri Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan (IMKK April 2015) di KL. Di sinilah titik tolak perubahan 360 darjah kehidupan saya. Totally.

May


June
  • Bulan puasa. Saya lebih fokus berbanding bulan puasa tahun-tahun sudah. 
  • Mula rajin memasak untuk sahur dan buka puasa. Sangat kurang belanja di bazar Ramadhan.


July
  • Pengalaman raya tahun ini yang tak dapat dilupakan kami suami isteri.


August
  • Bermula catuan air di taman perumahan kami. Plan nak buat birthday party Haziq terpaksa ditangguhkan.


September
  • Busy


October
  • Masa IMKK bulan 4 ari tu, saya nak beli buku 21 Formula Hidup Luar Biasa tapi tak cukup duit. Saya bawa duit belanja cukup-cukup sahaja. Tup-tup bulan ni, seorang hamba Allah pinjamkan saya buku ini dan izinkan saya untuk menulis di buku tersebut. Rezeki! Alhamdulillah. 
  • Haziq tamat baca Bukulah Anakku, masuk ke buku Read Easy
  • Haziq dapat no. 1 dalam exam semester 2. Dapat naik pentas terima anugerah. Alhamdulillah.


November
  • Boleh dikatakan saya lebih rajin memasak berbanding dulu. Suka sangat bila tengok suami dan anak-anak makan habis, ada masanya siap bertambah. Saya ni bukanlah pandai masak sangat, masih terkial-kial juga, tapi nak masak untuk suami dan anak-anak makan tu bolehlah In Shaa Allah.
  • Menghadiri majlis konvokesyen tadika Haziq. Bahagianya bila lihat Haziq naik pentas terima anugerah. Terima kasih Ya Allah. Aku bersyukur sangat-sangat Ya Allah.
  • Sangat terkejut dengan berita kembalinya Allahyarham Pak Yus Jambu ke rahmatullah.

December
  • Menunaikan impian Haziq sebab dapat no. 1 iaitu beli permainan Ultraman, belanja makan kat KFC dan naik bas! :)

Haaa itulah dia kisah saya di tahun 2015 ini. Kesimpulan yang boleh saya katakan, tahun ini adalah tahun yang lebih gembira berbanding tahun-tahun sudah. Alhamdulillah.

Dan juga saya sangat-sangat bersyukur dapat hadir ke IMKK. Satu perkara yang tak pernah saya bayangkan dalam hidup ini (attend seminar / kursus Dr. Azizan Osman).

Inilah yang pertama kali dan yang pertama kali lah yang betul-betul mengubah perspektif kehidupan saya. Terima kasih Ya Allah.

Terima kasih tahun 2015. Sungguh banyak pengalaman yang berharga dan indah untukku :) :) :) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *