I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, December 17, 2015

Cara Goreng Ayam Yang Sedap Sikit Daripada Biasa


Baca tajuk ni rasa nak gelak sendiri - "sedap sikit daripada biasa". Haaa, so faham-fahamlah ye, sedap sikit aje daripada kebiasaan. Kalau nak sedap banyak tu, tunggu saya update resepi sedap banyak lain kali ye. Hahaha...

Ok, selalu kalau goreng ayam, yang paling simple ialah gaulkan ayam tu dengan serbuk kunyit dan garam sebelum goreng kan? Kalau ini memang simple sangat dan jimat masa of course.

Tapi kalau nak lagi sedap, apa kata tumbukkan bawang putih dan halia pastu gaulkan pada ayam sekali dengan garam, kunyit dan serbuk cili? Kemudian boleh terus goreng ataupun perapkan sekejap. Biar rencah tu semua meresap masuk dalam ayam gitu.

Tapi pada masa saya buat ni, saya just potong kecik-kecik aje dan tak tumbuk. Pun sedap juga, suami dan anak-anak siap ratah ayam goreng begitu sahaja.

Ini rupa sebelum goreng.
Selepas goreng, masing-masing berebut nak makan so
maknya tak sempat nak snap photo pun :) :) :)

1 comment:

Mama Kembar 3 said...

boleh cuba ni. i slalu goreng tambah sos tiram & rempah kari skit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *