I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, December 14, 2015

Bukan Penggemar Nescafe Tapi Beli Nescafe, Dah Kenapa?


Setiap kali keluar iklan Nescafe di tv, tak pernah sekalipun saya rasa teruja nak pergi beli Nescafe kat kedai. Kan Nescafe ada peket-peket yang warna merah, kuning dan hijau tu kan, seriously saya tak pernah rasa pun. Tak pernah juga beli minuman tin Nescafe, senang cakap saya bukan penggemar Nescafe.

Di rumah, suami memang beli Nescafe peket kecil tu untuk dia seorang minum. Selalu suami minum Nescafe O sahaja. Ada satu hari tu, dia testing 1 2 3 buatkan Nescafe + susu pekat manis dan suruh saya minum. Of courselah saya menolak sebab saya bukan penggemar Nescafe.

Tapi memandangkan suami dah tolong buatkan, saya hiruplah jua. Eh, sedaplah pulak. Hehehehe...

Sejak dari hari tu, saya pun cubalah buat Nescafe sendiri tapi selalunya rasa Nescafe yang saya buat tu memang ke laut. Kejap terlebih Nes nye, kejap terlebih susunya, memang susah nak reach taste yang saya betul-betul suka. Last-last tak minum Nescafe sampai sudah, melainkan kalau suami yang buatkan. Hehehehe...

Then baru-baru ini, saya lihat kat tv ada promo Nescafe baru. Nescafe Latte Caramel nama dia. Pun tak terasa nak mencuba tapi warna packing dia tu sangat menarik hati sampai tertawan. Orang kata apa, eye catching, haaa gitulah lebih kurang, terus menangkap mata saya sampai tak berkelip mata saya menonton iklan tu sampai habis.

Kemudian, beberapa hari lepas tu saya dan suami pergi belanja barang dapur. Memang saya tak teringat dah tentang iklan Nescafe Latte Caramel tu, tup-tup bila suami nak top up stok Nescafe yang dah biasa beli tu, terus saya ternampak packing biru yang sangat menawan hati tu. Warna baby blue kan?

Tengok-tengok, ada small pack (5 peket aje dalamnya), so belilah sebab nak cuba.

Bila dah cuba, hati terus sukaaaa!!!

Bukan penggemar Nescafe tapi dek kerana
Nescafe Latte Caramel ni, terus suka minum Nescafe :)


Kenapa saya suka Nescafe Latte Caramel?
  • Sebab dia tak pahit
  • Rasa karamel yang sedap
  • Sekali buat mesti ikut sukatan ditetapkan iaitu 180ml baru rasa dia betul-betul sedap

Daripada beli pack kecil yang ada 5 pcs, terus upgrade beli pack besar yang ada 20 pcs. Maknanya Nescafe Latte Caramel ni memang sedap sangat-sangatlah! ;)

1 comment:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

sedap nescafe latte nie.ermm nanti nak kena cuba gak nie,,

mselim3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *