I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, December 14, 2015

Blogger Memperkenalkan Gadget Baru - Featured Post Namanya


Log in je Blogger.com, terus dapat mesej tentang gadget baru iaitu "Featured Post".

Bila saya baca detailsnya, ala-ala macam pinned post yang kita buat di fanpage (fb). Bermakna kita boleh select mana-mana post di blog kita ni untuk dijadikan sebagai Featured Post.

Caranya mudah sahaja.

1) Selepas log in, klik Layout.

2) Klik Add Gadget.

3) Add Featured Post

4) Select label dan entry mana yang ingin anda jadikan sebagai Featured Post.

5) Preview akan terus tertera sebaik sahaja anda memilih post tertentu.

6) Sekiranya berpuas hati, terus klik Save.

7) Drag gadget ini ke mana-mana saja bahagian di blog anda untuk dipaparkan.

8) Siappp!!

Saya pun terus cuba lah tadi. Saya pilih entry bertajuk :

"Langkawi Day 1 : Sarapan Pagi di KFC Airport Senai"

Bila publish di blog, keluar 2 baris ayat sahaja, jadi kalau nak baca post penuh, perlu klik pada tajuk post. Nampak tak atas ni featured post kat atas ni? :)

Dan juga, featured post ni takde tempoh had masa. Boleh tukar-tukar entry mana untuk dijadikan sebagai feature post mengikut suka hati sendiri. Hihihihi...

Bagus juga gadget ni kan, saya suka sangat!!

Anda macamana? Dah cuba ke belum gadget Featured Post? Suka ke tak? :)

2 comments:

Karimah Zulkafali said...

Wah! Menarik :)

Ada tag akak :)
http://theonlygirl98.blogspot.my/2015/12/10-soalan-daripada-kak-shikinrazali.html

Siti Munirah said...

@Karimah Zulkafali

Dah siap dah jawab soalan cepumas :)

http://www.mystorymory.com/2015/12/10-soalan-daripada-adik-karimah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *