I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, December 15, 2015

10 Soalan Daripada Adik Karimah Zulkafali


Dah lama rasanya tak kena tag, kali ini saya kena tag dengan adik manis Karimah Zulkafali namanya. Mencabar betul soalan-soalan dia, rasa macam nak interview kerja pula. Hehehehe..

Ok cekidaut..!!

Ini dia soalan cepumas itu dan di bawahnya adalah jawapan saya.

1) Pendapat anda tentang blog saya http://theonlygirl98.blogspot.my

Simple dan menarik. Terserlah ciri-ciri kecomelan itu sesuai dengan usianya si manis 17. Yang lagi best sebab blog akak tersenarai di bloglist Karimah. Itu yang best tu!!


2) Jenis bacaan yang anda minat untuk baca

Motivasi, inspirasi, kekeluargaan, keagamaan / spiritual, bisnes


3) Kenapa persahabatan lebih penting daripada percintaan?

Sebab persahabatan tidak memerlukan komitmen berbanding percintaan.


4) Masyarakat sekarang kurang sifat malu dalam diri. Pendapat anda?

Bersikap terbuka kadang kala disalah tafsirkan sebagai kurang sifat malu dalam diri.


5) Makanan menggembirakan. Tapi taknak gemuk. Macam mana ek? Haha XD

Seimbangkan dengan senaman :)


6) Tips untuk jadi blogger berjaya ape ek?

- Konsisten menulis dari hati dan sentiasa update blog
- Bina networking dengan rakan-rakan blogger yang lain
- Asah skill menulis


7) Apa azam 2016?

Nak memperbanyakkan sedekah jariah, nak memperbanyakkan berkongsi ilmu bermanfaat yang memberi faedah kepada orang lain dan terus mendidik anak-anak menjadi anak soleh solehah yang sentiasa mendoakan saya biarpun apabila saya sudah tiada nanti.


8) Cita'cita? Dan apa usaha anda untuk capai cita'cita anda ?

Cita-cita. Kat sekolah dulu asyik ulang nak jadi doktor, pensyarah, cikgu. Tapi tak tercapai pun. Hahahha... So sekarang saya target nak jadi successful wahm (working at home mother).


9) Yang mana lebih suka? Hubungan jarak dekat or hubungan jarak jauh. Sebab?

Jarak dekat. Sebab taknak berjauhan. Hehehhee..


10) Blog paling awesome?

Paling awesome? Susah nak cakap sebab setiap blog ade keistimewaan dan ke'awesome'an masing-masing. Senang cakap, setiap blog pun awesome! :)


Yeayyy selesai!! Fuh fuh.. :)


===========

Ok ini dia saya tag rakan-rakan blogger untuk menjawab10 soalan daripada saya. Senang aje soalannya.

1) Apa maksud nama anda?

2) Warna kegemaran. Kenapa anda suka warna tersebut?

3) 3 lagu paling feveret

4) Destinasi percutian idaman dan kenapa nak bercuti di situ?

5) Apa respon anda bila seseorang berkata, "Cantiknya awak hari ini"

6) Penang, KL, JB - yang mana pilihan anda?

7) Macamana cara anda memujuk anak / anak kecil / anak saudara yang  sedang menangis?

8) Satu perkara yang anda konfem buat sebelum tidur

9) Apakah pencapaian terbaik dalam hidup anda?

10) Apakah yang paling anda harapkan untuk tahun 2016?


Dengan ini saya ingin tag rakan-rakan blogger yang rajin ke blog saya dan sentiasa rajin komen di blog saya :) :)

Perdu Cinta

Nur_cahayamataku

Mila@Rimbun

Diana Rashid

Amanda Suria

Nurzakiah Hanum

Fiqah Feeona

Adianiez AIDA

Mila Hilas

Nini


Haaa... jawab tau jangan tak jawab.

Siapa yang namanya takde kat atas tapi nak jawab jugak, sangat dialu-alukan.

Lepas dah siap postnya, jangan lupa drop link kat entry ni ya :)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kalau sempat anum join ya

Karimah Zulkafali said...

Thank you akak! :D

Suka jawapan no4. Membuka minda saya :) Tapi semua jawapan lah saye suka. Hahaha terima kasih banyak'banyak sbb sudi jawab :D

Mila@Rimbun said...

dah jawap

http://blogrimbun.blogspot.my/2015/12/10-soalan-daripada-puan-siti-munirah.html

Mila Hilas said...

alamak...banyaknya...hehe..nt sy cbe bt eh..tq tag

Mila Hilas said...

http://cammylia.blogspot.my/2015/12/tagging-by-sister-siti-munirah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *