I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, November 10, 2015

Roti Naan Cheese Kesukaanku


Sebelum berkahwin dengan suami, saya hanya tau roti canai dan roti telur. Malah 2 jenis roti ini sajalah yang saya tahu kalau nak order roti untuk sarapan pagi. Lain-lain jenis roti memang tak tahu langsung.

Selepas berkahwin, banyak yang saya explore bersama suami. Daripada dia, barulah saya tahu ada banyak jenis roti di kedai mamak (sebelum ni kalau pergi ke kedai mamak, saya tapau je, sangat jarang duduk makan kat kedai mamak).

Rupa-rupanya ada roti bom, roti kapas, roti susu, roti tisu, roti bawang, roti tampal, roti milo, roti garlic dan macam-macam jenis roti lagilah dan yang sekarang jadi feveret saya ialah....


Roti Naan Cheese!!
(Roti aje, ayam tak payah)


Roti ni diletak cheese dalam dia dan dibakar dalam tempayan. Satu set macam gambar ni harganya RM4.50. Selalunya roti naan cheese ni siap dengan ayam tandoori merah menyala tu, tapi saya tak pernah order lagi. Tak rasa nak order pula sebab saya lebih suka makan roti naan cheese ni begitu sahaja tanpa perlukan ayam tandoori atau 3 jenis pencicah tu.

Disebabkan selalu makan, roti naan cheese ni dah jadi feveret saya. Ada tak yang suka makan roti naan cheese macam saya? :)

1 comment:

adianiez AIDA said...

wow ! roti nan garlic pilihan aida.
makan dgn ayam tandoori.
ya Allah sedap giler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *