I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, November 11, 2015

Planner 2016

Bulan lepas, saya dah pergi ke Harris AEON Tebrau City untuk membeli planner baru tahun 2016. Cari punya cari, tak jumpa. Terus saya tanye pada staff Harris, katanya stok planner belum masuk lagi.

Hairan juga saya, sebab adik saya cakap di MPH area KL semua dah start jual planner 2016. Macam-macam jenis planner ada, yang fancy, yang kartun, yang macam standard ofis pun ada. Kat Pasir Gudang ni pun dah start jual, tapi planner standard macam kat ofis tu. Yang fancy-fancy memang tak ada langsung.

So weekend baru ni, saya pergi semula ke Harris dengan harapan moga-moga planner 2016 dah mula dijual. Finally, yang dicari pun ada. Ada 3 kaler je kali ni, semua kaler pastel iaitu purple, grey dan brown. Look at first sight, takde langsung yang menarik perhatian. Tapi disebabkan hanya itu yang ada, pilih punya pilih, saya pilih kaler purple.

Kaler ni yang terpaling ok antara semua :)


Yang buat saya terkejut, harga planner naik lagi!! Sebelum ni RM10.90, tahun lepas naik jadi RM11.50, tahun ini pulak harganya RM12.70. Huuuu sabo jelah! Tapi saya bernasib baik, masa tu ada promo 25%, so dapatlah beli dengan harga RM9.50 sahaja. (Asal ada perkataan "promo", mesti kena grab cepat, sebab dapat jimat).

Selain tu, saya cari juga Executive Log 2016. Langsung takde jual kat Harris. Tahun lepas ada jual harganya RM19.90 / RM29.90 kalau tak silap. The same Executive Log 2016 ade jual kat Syarikat Kiang Trading kat Pusat Bandar Pasir Gudang, tapi tau tak harganya berapa?

RM44!!!

Nanges mak tengok harga mahal macam tu. Bila saya belek, kandungan semua sama aje, tapi yang bezanya, cover log tu yang tebal sikit dan ada 4 pilihan warna. Itu yang membuatkan harganya mahal. Terus rasa tak berbaloi langsung nak beli.

So setakat ini, weekly planner 2016 dah dapat, just nak cari Executive Log aje. Kalau rajin, saya nak try cari kat MPH City Square JB. Tapi tahap kerajinan nak pergi ke sana tu tak dapat dipastikan sebab rasanya dah lama sangat-sangat tak pergi ke bandar JB :)

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat merancang

Fiqah Feeona said...

MPH so far yang murah skit dan banyak choice

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *