I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Saturday, November 7, 2015

Nak Whiteboard Jugak!


Sekarang Haziq dan Aimi sangat suka explore benda baru dan juga benda lama. Yang terbaru, mereka sangat suka menconteng penuh kreativiti di atas whiteboard. Kedua-duanya saling berlakon dan bertukar peranan - sorang jadi cikgu, sorang jadi anak murid. Sorang mengajar dan sorang lagi belajar.

Sukanya dia dapat whiteboard

Tengok Mama dia ada laptop, Haziq pun request nak laptop juga. Tengok Mama dia ada whiteboard, Haziq pun request nak whiteboard juga. Pendek kata apa yang Mama dia ada, semua pun dia nak juga untuk diri dia sendiri.

Saya selalu membayangkan ada satu whiteboard besar di rumah kami, di mana pada masa itu saya sendiri akan mengajar anak-anak buat ulangkaji dan ajar anak-anak subjek yang telah mereka pelajari di sekolah. 

In fact, saya juga terfikir, apabila anak-anak saya masuk sekolah rendah nanti, tidak perlu keluarkan duit untuk ke tuisyen kerana saya sendiri akan mengajar dan memberikan tuisyen kepada mereka. 

Mengajar ialah passion saya. Tak dapat jadi cikgu yang mengajar di sekolah, dapat jadi cikgu untuk anak-anak pun dah cukup bagus :)

Cuma saya perlu ambil tahu silibus dan kaedah pengajaran supaya dapat ajar anak-anak dengan baik. In shaa Allah tiba masanya nanti, di SOHO saya akan ada satu whiteboard besar, kerusi dan meja untuk saya mengajar anak-anak saya.

Doakan impian saya ini jadi kenyataan ya kawan-kawan ! :)

2 comments:

PeRdU cINta said...

In sya Allah...amin...

adianiez AIDA said...

aminnnn. moga impian menjadi kenyataan in shaa Allah.
whiteboard kat umah aida kenit aje.
aida jarang guna whiteboard ajar anak2.
aida beli kan diorang byk buku.
buku tebal utk buat latihan. agar nanti diorang boleh tgk balik pe yg saya ajar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *