I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, November 19, 2015

Lembaran Kerja Cuti Sekolah


Antara perkara yang saya suka dengan tadika Haziq sekarang ini ialah, mereka ada menyediakan Lembaran Kerja Cuti Sekolah untuk setiap murid. Kenapa saya suka? Sebabnya lembaran ini membantu saya untuk mengendalikan aktiviti cuti sekolah anak dengan lebih baik, in shaa Allah.

Lembaran Kerja Cuti Sekolah
Semester 2 Tahun 2015


Lembaran ini berharga RM5 senaskhah di mana ibu bapa perlu membuat pembayaran terlebih dahulu kepada guru dan kemudiannya lembaran ini akan diberikan pada hari terakhir persekolahan sebelum mula bercuti.

Di dalam lembaran ini tersedia 10 Worksheet, dan di dalam setiap worksheet ada subjek-subjek berikut :

1) Bahasa Malaysia
2) English
3) Matematik
4) Sains
5) Bahasa Arab

Disebabkan baru sahaja menerima lembaran ini, saya sendiri belum berkesempatan untuk membuat jadual perlaksanaan lembaran ini. Kalau boleh, saya taknak Haziq rasa terbeban dengan lembaran (homework) yang begitu banyak sewaktu cuti sekolah ini, jadi saya fikir saya perlu susun jadualnya agar aktiviti ini boleh dilakukan secara tenang dan gembira.

Pastinya lembaran ini akan disiapkan sebelum bermulanya sesi persekolahan 2016.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *