I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, November 16, 2015

Kek Chocolate Moist Untuk Jamuan Akhir Tahun Tadika

Hari ini ialah hari jamuan akhir tahun tadika Haziq di mana ibu bapa digalakkan untuk menyumbangkan sedikit sebanyak makanan untuk jamuan tersebut. Ala-ala potluck gitu, cuma yang bezanya, parents hanya sumbangkan makanan tapi yang makan tu cikgu dan murid-murid. Hehehehe..

Plan asalnya ialah saya nak bawakkan mee goreng / mihun goreng untuk jamuan tu. Tapi tahu-tahu sajalah kalau nak bangun awal pagi hari Isnin untuk masak dalam kuantiti yang banyak, saya tak pasti nak bangun pukul berapa dan boleh siap pukul berapa. Isnin kan. :)

So, pilihannya ialah, saya ingat nak order sahaja kat mana-mana rakan FB saya yang boleh deliver sehingga ke rumah / meet up di mana-mana tempat yang berdekatan dengan rumah saya.

Saya contact dalam 4 orang dan ini reply dari mereka :

1 - Tak terima order buat masa ini kerana baru sahaja disahkan pregnant. Jadi masih lagi di fasa morning sickness.

2 - Boleh supply tapi kawan tu kat area KL. Saya pula order dah last minit takut ada problem dari segi delivery. So cancel.

3 - Saya tinggalkan komen di photo beliau tapi no reply at all.

4 - Boleh terima order last minit saya dan boleh deliver ke rumah saya. Yeayyy!! Alhamdulillah!!

Jadi saya pun order kek chocolate moist. Yang bestnya kek ni dah dipotong siap-siap (slice) so total ada 64 slices. Senang kalau budak-budak nak makan kan, cikgu pun takyah comot-comot nak potong kek kecik-kecik.

Alang-alang dah order tu, saya pun orderlah sekali congo bar pek mini. 1 pek ni ada 12 pcs. Tak silap saya tahun lepas saya pernah cuba congo bars juga (orang lain punya). Tapi kurang menepati selera sebab ia agak kering dan bila digigit, serdak-serdak tu jatuh bertaburan. Makan 1 pc kecik je masa tu. So kali ni saya nak cuba congo bars orang lain buat pula.

Malam tadi, tibalah kek yang dinanti!

Haziq dan Aimi, bila saya buka je kotak kek coklat tu, diorang punya menjerit punyalah riuh rendah satu rumah rasa macam nak raya! Excited lah of course. Saya cakap ini untuk cikgu dan kawan-kawan abang Haziq makan. Haziq ok je, tapi Aimi, being the manja girl in the family, teruslah merengek-rengek plus menangis yang takleh dipujuk lagi dah. Nak makan kek kat situ jugak time tu jugak.

Saya dah serba salah, takkanlah nak amik kek yang nak dibawa ke tadika kan.

Tapi suami cakap, takpe ambil je sikit. Saya nak ambil 2 pcs je supaya setiap seorang dapat 1 pc, tapi suami cakap ambil je satu row (8 pcs). Lagi lah saya serba salah.

Then suami cakap, takpelah. Untuk anak-anak makan juga. Saya ikutkan aje dan bila letak 8 pcs kek tu kat piring, anak-anak punyalah happy sampai menjerit keriangan. 

Happy faces of my babies, dapat makan kek malam-malam! :)


Kemudian saya cubalah congo bars pula. Ya Allah, sedapnya tak terkata! Memang terasa coklatnya dan yang sangat menepati selera saya ialah - ia kurang manis. Sekali hadap terus habis 5 pcs. Hehehehhe...Terus berangan lepas ni nak beli yang 1 box besarlah pulak. ;)

Kalau ada yang nak order, boleh contact sahabat saya Noorul Hana Aini (017-716 5747). Recommended! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *