I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, October 13, 2015

Pembaca Blog Yang Memberiku Inspirasi

Pagi ini saya spend time untuk reply semua emel di inbox. Bila lihat date diterima, terus terbit rasa bersalah dalam diri, ada yang seawal bulan September menghantar emel kepada saya tapi belum mendapat balasan. Maaf ya.

Dalam banyak-banyak emel yang saya terima, ada satu emel ini yang membuatkan hati saya benar-benar tersentuh. Pendek sahaja emel ini tapi entah kenapa, bila saya membacanya,ia membuatkan saya ingin baca berkali-kali dan serta merta, saya terasa seolah beroleh energy yang sangat luar biasa.

Ya, ia hanyalah tulisan. Tapi tulisan yang sangat memberiku inspirasi dan kekuatan.


Saya sendiri sebagai seorang ex-ttc, waktu penantian selama 2 tahun rasanya cukup lama. Terlalu lama. Sangat tertekan rasanya. Namun bagi pembaca blog saya ini, beliau terus menanti walaupun telah menjejak usia 11 tahun perkahwinan. Malah tidak pula berputus asa. Allahurabbi!

Saya percaya, Allah menguji mengikut kemampuan dan kekuatan kita. Bagi pembaca blog saya ini, saya percaya beliau seorang yang mempunyai kekuatan jiwa yang sangat luar biasa kerana 11 tahun bukan satu tempoh yang sekejap. Malah bukan semua orang sabar menunggu hingga ke tempoh itu.

Saya percaya, Allah akan menganugerahkan cahaya mata terbaik untuknya pada masa yang sesuai. Bila masa yang sesuai itu, tiada siapa pun yang tahu, semuanya rahsia Allah. Namun sebagai hamba-Nya, janganlah kita rasa berputus asa dan jemu untuk berikhtiar.

Untuk mereka yang membaca entry saya ini, saya dengan rendah dirinya memohon anda semua untuk turut mendoakan pembaca blog saya ini, dengan niat semoga Allah mempermudahkan segala urusannya dan memakbulkan segala permintaannya.

Terima kasih sis yang mengirim emel ini, you know who you are. Semoga Allah sentiasa melindungimu.

1 comment:

Asha Lya said...

11 thn bukan satu tempoh yg singkat..Lya juga turut terasa wlau usia prkahwinan Lya baru sethn.kuat btl hatinya moga Allah S.W.T mgurniakn cahaya mata yg trbaik utknya amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *