I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, October 9, 2015

Cerita Kelakar

Pernah tak anda berhadapan dengan ahli keluarga atau kawan.

Dia ingin menceritakan satu cerita yang sangat kelakar kepada anda.

Anda tak tahu cerita apa itu tapi bila dia nak cerita, of courselah anda nak tahu kan.


Tapi dalam pada dia nak cerita tu, dia sendiri ketawa sampai keluar air mata dan merah muka kerana cerita itu kelakar sangat-sangat. Sambil cerita sambil ketawa.

Yang anda pulak terwonder-wonderland dan terkebil-kebil sebab anda tak tahu apa pun cerita yang kelakar sangat tu tapi kawan anda masih gigih meneruskan ceritanya, tapi baru cakap sepatah dia ketawa lagi, cakap sepatah, ketawa lagi.

Dan anda pula akhirnya ketawa juga berdekah-dekah tanpa mengetahui apa benda cerita yang kelakar sangat tu, tapi anda ketawa sebab kelakar tengok reaksi ahli keluarga atau kawan tu.

Pernah tak anda berhadapan dengan situasi ini?
.
.
.
Saya pernah. Dan pagi ini saya pulak tak leh nak stop ketawa sorang-sorang dok teringat kejadian kelakar ini, kerana sayalah insan yang terwonder-wonderland dan terkebil-kebil itu.

3 comments:

Kakzakie said...

Ini yg dikatakan gelihati sebab tengok org gelihati
Apa yg digelihatikan pun tak tahu sebenarnya.:)

Nurzakiah Hanum said...

pernah2 :)

nini said...

Hahahahahha...cerita kelakar tgk atas orang...kalu org tu tak pandai bercerita yang kelakar pun jadi tak kelakar..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *