I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, October 28, 2015

Buku Bacalah Anakku Tamat, Mula Buku Read Easy Beginner Level

Notis pemberitahuan daripada cikgu


Semalam saya menerima notis pemberitahuan daripada cikgu iaitu Haziq sudah tamat membaca kelapan-lapan buah buku dalam siri Bacalah Anakku (Bahasa Melayu) dan kini akan meneruskan pembacaan untuk buku Bahasa Inggeris pula iaitu Read Easy Beginner Level.

Saya tak pasti berapa buah buku ada dalam Read Easy ini. Dengan harganya RM45, saya anggarkan mungkin ada 8 buah buku juga sama seperti Bacalah Anakku. Apapun, untuk kepastian, saya akan tanya sendiri pada guru kelas Haziq semasa Hari Terbuka tadikanya esok.

Alhamdulillah, saya bersyukur keputusan kami suami isteri mendaftarkan Haziq masuk ke Tadika Inovasi Bestari adalah satu keputusan yang tepat. Pada mulanya timbul rasa tak pasti juga, iyalah kita nak bertukar dari satu tadika ke tadika yang lain, pastilah ada rasa keliru dan lain-lain perasaan yang sewaktu dengannya.

Namun, berkat solat Istikharah, Allah tunjukkan jalan dan permudahkan jalan. Haziq dapat menyesuaikan diri di tadika baru dengan begitu cepat sekali dan progress pembelajarannya pula meningkat luar biasa dari segi penulisan, pembacaan dan pengiraan (basic 3M). 

Saya suka bila tengok Haziq baca buku Bacalah Anakku. Dia baca mengikut suku kata, so cute! Dan sekarang Haziq dah boleh baca banner / bunting di tepi-tepi jalan atau shopping mall, malah boleh baca tulisan yang appear di tv time berita. Tapi kelakar jugaklah bunyinya.

Contohnya malam tadi. Ini tulisan yang appear di bawah skrin tv semasa Buletin Utama TV3.

"SUNTIKAN SEMANGAT BUAT CHONG WEI"

Haziq baca,

"Suntikan Semagat Bu At Chong Welllll"

Hahahhaa... kelakar kan. Tapi yang penting Haziq baca dengan konfiden. Tu yang buat saya senyum dan gelak sekaligus.

In shaa Allah lepas ni kita sambung dengan buku Read Easy pula. Tak sabar nak sama-sama belajar baca English dengan Haziq :)

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

nini said...

Wah bestnya haziq dah pandai membaca....tahniah yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *