I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Thursday, October 22, 2015

Akhirnya, Book Talk di Bandar Seri Alam!

Percaya tak, kat taman rumah saya ni sangat susah sebenarnya nak cari satu kedai stationary yang complete dan banyak pilihan. Mula-mula saya pelik tau, Bandar Seri Alam ni juga dikenali sebagai City of Knowledge, ada universiti, kolej, sekolah dan tadika kat sini tapi satu kedai stationary pun takde.

Kemudian awal tahun ini, barulah satu kedai stationary dibuka tapi ia macam kedai biasa sahaja. Pilihan sangat terhad dan memang tak rasa nak berlama-lamaan atau membeli apa-apa di situ.

Boleh dikatakan setiap hari jugalah saya wish wish wish agar Book Talk atau Syarikat Kiang Trading akan buka cawangan mereka di sini. Biar senang saya nak beli alat tulis dan tak perlulah lagi pergi sampai ke Pasir Gudang semata-mata nak beli alat tulis yang bagus.

Dan akhirnya, my wish wish wish comes true!!!

Book Talk Bandar Seri Alam telahpun dibuka pada Oktober 2015!


Punyalah seronok sampai rasa nak lompat bintang. Hehehe... Semalam saya berkesempatan pergi ke Book Talk. Fuh, memang bau kedai baru lagi, sedap kan bau kedai baru. Sebenarnya saya memang nak cari satu log book untuk blogging purpose saya dan pucuk dicita ulam mendatang, ke Book Talk lah kita :)

Kedai ni ada 3 tingkat, tapi tingkat kedua dan ketiga tu masih kosong lagi. Dalam proses nak masukkan buku-buku rasanya. Apalagi, kat tingkat bawah tu, saya pun berjalanlah dari rak ke rak. Tekun membelek setiap satu benda yang ada kat situ. Sebenarnya, saya suka pergi ke kedai stationary tau. Hehehehe..

Dah puas membelek, akhirnya saya beli lah log book yang memang nak dibeli. Keinginan pembelian barang-barang lain memang boleh dikawal, saya suka nak tengok sahaja dan bukannya nak beli semua. Saya beli apa yang perlu sahaja.

Salesgirl Book Talk pun peramah dan very helpful. In Shaa Allah lepas ni bolehlah bawa anak-anak beli keperluan sekolah dan buku di sini sebab dekat sahaja dengan rumah. 

Mood happy sebab Book Talk dah dibuka di Bandar Seri Alam! Yeayy!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *