I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, April 14, 2015

Personal Coaching Belajar Membina Blog (12 April 2015)


Alhamdulillah, pada hari Ahad yang lepas iaitu 12 April 2015, satu lagi sesi personal coaching belajar membina blog telah diadakan bersama Puan Hailda dari Taman Scientex, Pasir Gudang. Beliau menghubungi saya melalui whatsapp setelah menemui flyers yang saya edarkan di area Pasir Gudang.

Untuk mencari tarikh dan masa yang bersesuaian untuk personal coaching, agak mengambil masa juga kerana maklum sahajalah, kami sama-sama terikat dengan komitmen masing-masing.

Namun di atas kesungguhan Puan Hailda untuk belajar membina blog walaupun telah mempunyai blog sendiri sebelum ini, dibalas dengan kemudahan masa oleh Allah s.w.t.

Maka, berlangsunglah sesi personal coaching yang mengambil masa selama 4 jam. Coaching ini dijalankan secara santai-santai sahaja, sambil belajar sambil makan sambil minum. Bila kita santai dan gembira, lagi mudah nak faham kan.

Puan Hailda pun banyak berkongsi cerita tentang bisnes kereta sewa dan hala tuju bisnesnya, oleh sebab itu, lebih mudah untuk saya directkan jenis blog yang sesuai untuk Puan Hailda.

Oleh kerana Puan Hailda sudah mempunyai pengalaman membina blog sendiri sebelum ini, maka coaching hari ini berjalan dengan lebih lancar.

Nota disediakan, namun saya galakkan peserta menulis nota sendiri
untuk memudahkan pemahaman dan mengambil tindakan.


Untuk makluman, Puan Hailda dan suami mengusahakan bisnes kereta sewa sejak daripada tahun 2012 lagi dan kini ingin meluaskan bisnes tersebut agar lebih dikenali di medium online melalui platform blog. 

Tahniah di atas keputusan tepat yang dilakukan oleh Puan Hailda untuk belajar membina blog. Semoga perkongsian kita hujung minggu yang lepas akan meningkatkan lagi bisnes online Puan Hailda pada masa akan datang, 

Sebelum ini, tempahan kereta sewa datang secara offline, didoakan dengan adanya blog bisnes kereta sewa ini, Puan Hailda akan menerima lebih banyak tempahan kereta sewa secara online, In Shaa Allah.

Terima kasih Puan Hailda yang manis bertudung hijau ^_^


Anda berminat untuk menyertai personal coaching belajar membina blog bersama saya? Sila rujuk DI SINI.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *