I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, March 9, 2015

Berdiam Diri Bukan Bermakna Menyepi

Sejak akhir-akhir ini, atau paling tepat dikatakan ialah bermula bulan lepas, saya semakin kekurangan masa untuk menulis di blog. Kekurangan masa pula berkadar songsang dengan seribu satu macam kisah yang berlaku dalam hidup saya. Makin banyak benda nak diceritakan, makin kurang pula masa yang ada. Mmmm...

Inipun saya menulis pada jam 11.35 pm setelah tidurkan Aimi. Itupun tadi saya hampir-hampir shut down sahaja laptop ini bila melihat dia seakan tak dapat tidur lena. Entry ini saya schedulekan untuk korang semua baca di pagi Isnin ini. :)

In shaa Allah, dalam tempoh yang kurang daripada sebulan lagi, saya akan mencapai impian saya. Impian ini sebenarnya saya target untuk capai dalam tempoh beberapa tahun lagi, tapi inilah kuasa Allah s.w.t., sangat cantik aturan-Nya untuk hamba-Nya ini.

Nak tahu apa impian itu? Tunggu ya.

Setakat malam ini saya lihat sudah ada 440 orang followers. Terima kasih sangat-sangat ye kepada korang semua yang sudi follow blog saya. Kalau dah follow tu, jangan lupa tinggalkan url blognya, senang saya nak blogwalking nanti. Oh ya, terima kasih juga kepada silent readers saya. Saya baru tahu yang rupa-rupanya saya ini ada silent readers yang membaca setiap entry saya tanpa follow blog saya. Kenapa tak follow tu saya tak tahulah kenapa. Mungkin nak nampak ala-ala misteri nusantara kot.

Looking forward, in shaa Allah tidak lama lagi saya akan kembali aktif berblogging. Ini bukan janji tapi pasti (pinjam ayat David Teo Metrowealth Production, hehehe...). Korang mesti tertanya-tanya ape ek yang sebenarnya berlaku atau akan berlaku yang membuatkan saya akan kembali aktif menulis di blog?

Haaa, itu rahsialah. Sebagai seorang blogger yang menulis blog peribadi, saya masih lagi menyimpan kemas satu ruang dalam hati saya untuk perkara yang saya rasa hanya saya sahaja yang perlu tahu dan perkara ini tidak mungkin saya tulis di blog. Sebab tu, jangan mudah menilai seseorang berdasarkan tulisannya sahaja, kerana dalam banyak-banyak yang ditulisnya, masih ada banyak lagi yang dia tak tulis sebenarnya.

Berdiam diri selama ini bukan bermakna saya menyepi. Saya masih ada di sini, masih lagi terus membalas emel-emel dan whatsapp mereka yang prihatin tentang saya, mahupun yang memerlukan konsultasi produk Shaklee daripada saya dan juga buku Mini MMR (Mudahnya Menjemput Rezeki).

Sebelum mengakhiri entry kali ini, saya nak berkongsi sedikit petikan kata-kata daripada buku Cuit-Cuit Ustaz Kazim Elias yang baru sahaja saya beli tempohari di Harris Jusco Tebrau City.

Untuk renungan bersama...

"Apabila kita diuji, bersabarlah. Nabi yang tiada dosa pun diuji, apatah lagi kita. Terkadang ujian itu pengubat untuk diri, dengan ujian itu kita semakin dekat dengan Allah".

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

serahkan semua kepada allah s.w.t

Cik Enonimus said...

Assalammualaikum and Hye :)
Saya sedang mencari sponsor :)
Tiada syarat dikenakan :)
Sudi tak nak sponsor? :)
Sebarang detail bolehlah ke blog saya http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/03/pencarian-sponsor-contest-wear-it-right.html :)
Jika sudi, sila komen di entri tersebut. Syukran jiddan. :)

Diana Rashid said...

wah..macam ada perubahan besar akan berlaku pada blog je,..ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *