I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, February 17, 2015

Surat Pelepasan Pembiayaan Pendidikan PTPTN

7 Januari 2015


Akhirnya yang dinanti-nanti pun tiba di muka pintu rumah.


Surat Pelepasan Pembiayaan Pendidikan PTPTN a.k.a. surat bebas hutang!!!


Baca punya baca, tiba-tiba rasa tak berapa bebas pulak. Ish ish ish...


Cuba baca ayat perenggan ketiga tu.


"3. Sehubungan itu, sekiranya tiada apa-apa tuntutan daripada PTPTN dalam tempoh 6 bulan, surat pelepasan pembiayaan ini dianggap muktamad".


Okay fine. Means saya kena tunggu sehingga selewat-lewatnya 30 Jun 2015 kot-kot PTPTN ada nak tuntut apa-apa lagi. Mmmm... itu yang membuatkan tak berapa nak bebas tu. Tapi harap-harapnya takde apalah lagi yang PTPTN nak daripada saya kan. :)

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Mar Mansor said...

gitu pulak..

kehidupan sihat said...

tahniah bebas hutang...
nana ada lagi balance nak kene bayar :)

jemput ke blog nana

Nur_cahayamataku said...

Tahnian uni. da settle hutang ptptn. Hmm saya jer banyak lagi. In progress nak settlekan juga. Harap dipermudahkan urusan..

Diana Rashid said...

Hhehe..harap2 nya tak de apa2 dah la lepas ni..

mummY daniSha said...

salam uni..mas ni heheh....wahh tahiniah dah bebas ptptn =)

Monique said...

Hye.. Blh tny?
Surat Pelepasan ni drg nak process brapa lama slps pembayaran habis PTPTN?
Sebab 4 Oct lepas sy dah byr habis. but until now blm dpt respond dri ptptn yg memyatakan sy sdh membuat pembayaran.

Siti Munirah said...

Hai Monique :)

Saya buat full settlement (payment) pada December 2014
Januari 2015 saya terima surat pelepasan hutang macam kat blog entry atas ni
Then around May-June 2015, saya terima surat akhir dari PTPTN, menyatakan saya ada terlebih bayar
So itulah timeline nya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *