I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Friday, February 6, 2015

Mungkin Kalah Dengan Cara Masakan Sayur Pucuk Manis

15 January 2015


Dalam pukul 3 pm, saya terus pergi ke klinik. Drive sendiri tapi rasa betul-betul tak boleh fokus. Perut pedih, kepala pening, tekak rasa nak muntah lagi. Betul-betul rasa terseksa.


Sampai je kat klinik, saya terus berlari. Muntah lagi kat dalam toilet sebelum sempat jumpa doktor. Nasib baikla pada masa tu takde patient lain, so saya terus jumpa doktor.


Doktor cek perut saya. Muka dia berkerut-kerut. Saya dah risau. Apa hal agaknya ni? Teruk sangat ke? Saya tertanya-tanya dalam hati.


Doktor cakap angin dalam perut saya terlalu banyak. Condition sangat teruk dan katanya muka saya sangat pucat. Macam-macam lagilah dia cakap tapi kepala saya dah tak boleh nak hadam apa yang dia cakap. Saya terus mintak injection. So doktor terus inject dan pada masa tu saya berpeluh dingin.


Disebabkan condition saya sangat teruk, doktor terus bagi ubat suruh saya makan kat situ jugak. Saya pulak dah tak boleh duduk dengan betul. Nama aja duduk kat kerusi, tapi kaki semua pun naik atas kerusi jugak (terasa huduh bebeno cara tu.. huhuhuhu...).


Lepas dah makan ubat, doktor suruh saya beli air 100 Plus 2 botol.


Kesimpulannya, sayur pucuk manis tu ok, tapi mungkin cara masakannya yang mungkin tak serasi dengan saya. Masak lemak plus blackpepper. Mungkin orang lain makan ok aje.


p/s : Harus lebih berhati-hati dengan apa yang dimakan selepas ini.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *