I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, February 8, 2015

Mula Mencari Katil, Tilam dan Almari Baju Untuk Haziq

9 January 2015


Tahun ini Haziq berumur 5 tahun. Kalau ikut birthday, baru sahaja berumur 4 tahun 4 bulan. Namun, dalam usia ini, saya dah buat keputusan untuk latihkan Haziq tidur di bilik sendiri.


Pada saya, apabila anak sudah pandai berbicara, pandai memberikan pendapat tentang apa yang berlaku dan yang dilihat di persekitarannya, maka itulah masa yang sesuai untuk mengasingkan bilik tidur.


Actually di rumah kami tiada bilik yang khusus untuk Haziq. Maka laundry room akan ditransform menjadi bilik Haziq. So segala yang berkaitan dengan kain baju dan laundry akan dipindahkan ke SOHO saya.


Secara peribadi, saya sangat suka sebenarnya melihat ibu bapa lain yang menghias bilik anak-anak mereka cantik-cantik dan penuh dengan pelbagai barangan. Namun, saya pula bukan begitu. Saya lebih pentingkan praktikaliti, pengudaraan dan pencahayaan untuk bilik Haziq. Asalkan 3 perkara penting ini dipenuhi, yang lain-lain tu kira extra sahaja.


Nanti saya update gambar bilik Haziq ye. ^_^.


p/s : Menyiapkan 1 bilik khas untuk Haziq, merupakan antara matlamat yang ingin saya capai dalam tahun ini!

7 comments:

Asha Lya said...

Nnt share la ya Kak. Msti cntik bila dah d deko

asra muslim said...

Memang sgt2 teruja kan nak deco bilik ank, asra dr awal kawen dh berangan tau konsep bilik anak hehe

Mrs Yatie said...

Tak sabar nak tgk bilik si kecik tu :)

Hamelia Hamid said...

Assalam sis uni, salam perkenalan n ziarah kembali.. :)

Diana Rashid said...

wah..tak sabar nak tengok..umur 4 tahun memang dah patut belajar tidur sendiri..

Rai OurKizuna said...

selamat bershopping..

Mar Mansor said...

tula saya pon ada planning nak hias bilik untuk anak saya akan datang..citarasa budak kan lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *