I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Sunday, February 15, 2015

Kasut Sukan Baru

Semalam company tempat saya bekerja mengadakan acara Walkathon di Bukit Layang-Layang Pasir Gudang. Sebagai seorang insan yang tidak berapa rajin tidak ada masa nak bersukan, saya memang takde barang-barang atau pakaian yang berkaitan dengan sukan. Saya takde seluar track suit, juga takde kasut sukan. Percaya tak? Haaa... janganlah percaya bulat-bulat.


Sebenarnya saya ada sehelai track suit, tapi dah koyak besar hingga saya rasa malas nak menjahitnya. Pulak lagi, saya beli seluar tu saiz M which is memang saiz saya pon, tapi tak tau kenapa, bila saya pakai seluar tu, ia membuatkan saya kelihatan debab berdebab di bahagian lower body. Rasa macam lebar selebar-lebarnya. Ish ish ish. Tu yang memang tak sentuh langsung seluar tu sampai sudah.


Kasut sukan pulak, rasanya ada kot dalam kabinet kasut tu tapi tak tau ok lagi ke tidak. Rasanya mesti dah berhabuk bagai. Yang itu beli kat stesen bas Larkin, lebih sesuai untuk buat pergi jalan-jalan tapi saya hentam je guna sebagai kasut sukan supaya jimat 2 in 1. Boleh gitu?


Tapi kali ni punya walkathon, suami saya berbaik hati menaja keperluan isterinya yang memang tak reti bersukan ni. Hahahaha... Disebabkan itu, saya request nak beli seluar yang murah-murah je, sebab saya ni bukan taraf atlit pun. Kasut sukan pun saya nak yang murah-murah aje asalkan ia tak menyakitkan kaki saya.


Maka 2 hari sebelum walkathon, berangkatlah kami sekeluarga ke Tesco Seri Alam. Cari punya cari, jumpalah seluar track suit saiz M yang menepati kehendak saya, iaitu tidak menampakkan saya debab berdebab di bahagian lower body (sebab saya ni memang jenis peha besar, so kenalah pandai-pandai cari seluar yang menampakkan pehaku slim, boleh gitu? Hahahhaha...)


Seluarnya murah betul cuma RM14.90, terus beli sehelai. Pastu pergi kedai Bata yang kat luar tu, jumpa banyak kasut yang saya berkenan jenama Power. Harga pula dalam range RM60-RM90.


Saya rasa mahal, saya cakap kat suami nak beli kasut yang RM20 je. Suami gelakkan aje. Dia cakap, mana ada kasut sukan harga RM20. Dia cakap lepas beli kasut ni kene rajin exercise. Jangan biar kasut tu berhabuk dalam kabinet kasut.


Akhirnya, pilih punya pilih, inilah dia pilihan saya :

Pilih kaler hijau ocean pulak, asyik-asyik pink aje kan. :)


Harga kasut ni RM70. Korang rasa mahal ke atau standardlah harga kasut sukan macam ni? Sila berikan pendapat yang bernas.


Bila dah pakai kasut ni masa walkathon semalam, terus rasa suka sangat kasut ni. Terima kasih Abg belikan kite kasut sukan ni dan sentiasa support kite untuk exercise. Majulah sukan untuk Abg, dan kite juga! :)


Lepas ni kene rajin exercise la yek. Maybe boleh mulakan dengan aerobik kat Bukit Layang-Layang tu. Dengar-dengarnya setiap pagi Sabtu dan Ahad ada buat aerobik kat situ, FOC lagi tau. Kalau free, mestilah nak join! :)

1 comment:

Nurul Aula said...

hahha.. anda tak berseorangan. Sama la kita. Ok la tu kasut tu RM70. kalo yang brand brand dah dekat 150 pakainya pun alahai ikut musim. so good buy!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *