I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, February 16, 2015

Full Settlement PTPTN

14 Disember 2015


Hari ini saya sekeluarga pergi ke pejabat PTPTN Johor Bahru. Tujuannya untuk membuat pembayaran penuh bagi baki pinjaman PTPTN saya.


Untuk tujuan ini, saya bawa surat pengesahan baki pinjaman yang telah diberikan oleh staff PTPTN kepada saya melalui e-mail. Paling penting untuk dibawa ialah duit untuk full settlement tu.


Slip ini perlu diisi di kaunter PTPTN sebelum mengambil nombor giliran


Bila tiba giliran saya dipanggil, saya bagi surat pengesahan beserta duitnya. Tak sampai 5 minit, selesai sudah semuanya. Sebelum balik, staff PTPTN tu bagi saya resit menandakan saya sudah membuat pembayaran. Tapi, resit ini belum cukup lagi menyatakan kita sudah bebas hutang tau. PTPTN akan keluarkan satu lagi surat yang menyatakan kita bebas hutang.


Alhamdulillah, selesai urusan untuk hari ini. Lepas ni saya tunggu surat PTPTN sampai ke rumah.

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Normi Nieza said...

alhamdulillah..:)

Daddy Ziyyad said...

Dapat berapa % diskaun? :)

Mar Mansor said...

saya punya epf tak cukup nak setelkan lagi.. last year ada plan nak bayar separuh dulu tapi ptptn salah bagi surat pada saya..hampa la

Rai OurKizuna said...

alhamdulillah.. tahniah.. mesti lega kan da settle habis..

Diana Rashid said...

lega bila hutang dah selesai..kan??kurang beban sikit..,

Mrs Yatie said...

Syukur alhamdulillah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *