I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, August 6, 2014

Petua Untuk Isteri Agar Sentiasa Cantik

Nak cantik ni, bukan hanya dengan mengutamakan yang luaran sahaja, tapi yang lebih penting ialah dalaman kita. Paling penting juga ialah doa dan amalan kita agar Allah mengizinkan kita untuk sentiasa kelihatan cantik. Niat harus diperbetulkan, nak cantik ni untuk siapa sebenarnya?


Saya nak share satu amalan yang saya dapat daripada kawan yang sharing di fb. Tak silap saya, amalan ini juga diberitahu oleh Ustazah Fatma Az-Zahra yang ada rancangan Ar-Rayyan kat Astro Oasis satu masa dulu.


Jom sama-sama kita beramal. Moga-moga suami akan lebih sayang kepada kita in shaa Allah. :)


Selepas solat Isyak, ambil air segelas.
Baca Al-Fatihah 1x
Baca Ayat Kursi 1x
Baca Surah Al-Waqiah ayat 35-38 7x
Selepas baca, tiupkan dan minum.

5 comments:

aRz MoHa said...

Uni tips yang baik. Insyaallah nasihatkan isteri supaya amalkan.

Kakzakie said...

Petua yg baik ni:)

Asha Lya said...

memang sgt brguna nie..nak cantik mudah je kan kak..lya copy :)

Mar Mansor said...

perkongsian yg bagus..in sha Allah akan diamalkan..

ros_reeza said...

bagus ni.. boleh sama-sama amalkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *