I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, August 12, 2014

Pertama Kali Jual Puding Karamel di bulan Ramadhan

Bulan puasa yang lepas, untuk pertama kalinya saya cuba jual puding karamel dalam cup-cup kecik tu. Sajalah cuba jual nak juga menimba pengalaman berniaga puding karamel sambil-sambil menambah duit poket. Masa memula nak jual tu, takut juga tau. Takut apa, takut tak laku lah, takut rosaklah, takut itulah takut inilah. Haih, macam-macam.


Tapi pengalaman yang saya dapat daripada perasaan takut-takut ini sungguh mahal harganya. Takut-takut ni menjadikan saya lebih berhati-hati dalam membuat puding karamel tu agar kualitinya tetap terpelihara. Dalam pada takut-takut ini, ditukar dengan rasa seronok apabila puding karamel tu terjual dengan jayanya. Siap repeat order. Heee.... syukur alhamdulillah.


Puding caramel in cups
Yummy!!


p/s : Haziq pun dah pandai mintak nak makan puding. Cuma mula-mula tu dia tersalah sebut puding dengan pu*ing. Hahahahaa... Yang Aimi pulak, memang laju je kalau bab makan puding karamel ni. Dap dap dap, kata dia. ;)

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedap nie

Mar Mansor said...

puding karamel memang sedap makan sejuk2..kluar dari peti ais

ros_reeza said...

moga terus maju kak..

Rai Ourkizuna said...

puding karamel ni kalau sejuk2 lagi sedap kan.. laju je habis bebudak ni..

Asha Lya said...

alhamdulillah lya pun skrg ni ada cuba2 juga nak meniaga kecil kecilan rasa seronok kan kak..owhh ya hadiah dari akak dah lya terima smlm.tq kak comel tumbler tu

Asha Lya said...

lya menabungs sekali cne

Akif Imtiyaz said...

Sedap ni kami satu family mmg suka puding ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *