I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, August 4, 2014

Kenapa Saya Suka ESP, Tomato Clear Skin & Corrector Cream Oil?

Gambar terkini 31 July 2014 (4 Syawal 1435H)


Saya ada masalah parut jerawat dan sudah mencuba macam-macam jenis krim dah untuk mengatasi masalah ini. 2 bulan yang lepas, saya dah spend nak dekat rm200 sebab beli satu set produk kecantikan ni. 


Punyalah excited nak guna, tapi last-last ke tong sampah jua akhirnya sebab banyak yang tak sesuai dengan saya iaitu, cleansernya - cuci muka tapi macam tak bersih pun, muka masih lagi berminyak-minyak lepas dicuci. Krim siangnya pula, saya memang ban jenis yang macam tu sebab ia tak sesuai untuk kulit muka saya yang ada pori-pori besar bekas jerawat. Tonernya pulak, tak rasa apa-apa pun, macam air kosong aje. Krim malamnya ok tapi kewangiannya dia tu buat saya pening kepala, sebab saya ni jenis pantang sikit kalau skincare yang wangi-wangi sangat ni. So. memang terus tak guna.


Gambar kat atas ni ialah gambar terkini saya. Seronok sangat sebab saya dah nampak improvement pada kulit muka saya iaitu, parut jerawat sudah mula pudar dan pori-pori yang besar tu sudah mula mengecil. Rahsianya, saya konsisten minum Energizing Soy Protein (ESP) pada bulan Ramadhan yang lalu dan pada masa yang saya saya menggunakan Tomato Clear Skin (TCS) sebagai cleanser dan masker. Saya juga menggunakan Corrector Cream Oil (CCO) sebagai krim malam. Dan gambar di atas ini ialah hasilnya.


Lumrah wanita, memang nak sentiasa cantik, saya juga tidak terkecuali. Sebab itulah saya tidak jemu-jemu berusaha mencari produk kecantikan yang bersesuaian dengan kulit saya dan juga poket saya. Sebelum ini, saya guna skincare Dermalogica nak dekat 2-3 tahun, produk ni memang bagus sangat-sangat tapi saya terpaksa stop sebab poket saya tak cukup tebal. Tak mampu nak maintain tiap-tiap bulan. Huhuhu...


Tapi harga ESP, TCS dan CCO ni memang sangat-sangat berpatutan, lihatlah hasilnya. Saya memang sangat berpuas hati!


I love ESP + TCS + CCO!! :)

3 comments:

ros_reeza said...

licin je.. produk tu sesuai dengan awak :)

Asha Lya said...

nmpk licin muka akak..memang berkesan

Mar Mansor said...

hasil yang membanggakan..ada plan nk amalkan esp juga ni..utk harian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Kedai Vitamin Bandar Seri Alam :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *