I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, August 13, 2014

Kenapa Baju Raya Ni Longgar Pulak?

Dapat je baju raya daripada tailor, punyalah happy tapi saya tak try pun, sebab sibuk dok suruh anak-anak try baju raya masing-masing.


Bila tiba 1 Syawal 1435H masa nak pakai baju raya tu, ah sudah, kainnya longgar, bajunya besar, lengannya labuh pulak. Apa hal tailor ni? Tak pernah-pernah baju saya dia jahit macam ni.


Fikir punya fikir, rupanya berat badan saya dah turun sebab bulan puasa kan. Patutlah jeans semua dah longgar. Nak melondeh je kerjanya. Padahal kalau bukan bulan puasa, fit-fit je kat pinggang ni.


Jadinya, baju raya saya tahun ini longgar sebab saya dah kurus. Kurus sikit.


=)

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow kurus ek

Farah Waheda Wahid said...

sebab puasa dan badan dah susut... ^____ ^... tak mustahil kann???

Asha Lya said...

Ok la tu kak nah kasi maintain terus hhee..lya plak brusaha nak gemuk.bosan dah kurus

Norliza Romizi said...

uwaa syoknya kurus, saya gemok ni mcm ne?

Mar Mansor said...

uni ni memang kurus..kecil..comel loteh..hihi..tu pon nak kurus lagi..haihh..

Rai Ourkizuna said...

ada alasan nak makan banyak.. hehehe

Akif Imtiyaz said...

Bila dah kurus baju pon jadi longgar ..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *