I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Tuesday, August 19, 2014

Happy Birthday to Ahmad Haziq Hafiz (4yo) 15-Aug-2014

Alhamdulillah, Ahmad Haziq Hafiz anakanda kesayangan saya telahpun menyambut ulangtahunnya yang ke-4 pada 15 Ogos 2014 yang lalu. Rasa macam tak percaya je Haziq dah umur 4 tahun, malah dah sekolah dah pun. Cepat sungguh masa berlalu. Kadang-kadang berharap Haziq please don't grow up too fast sayang, sebab Mama sentiasa dan sampai bila-bila pun tetap melihat Haziq sebagai baby dalam pelukan Mama.


Untuk tahun ini, sambut harijadi yang pertama disambut di tadika Haziq. Kat tadika, setiap bulan ada sambutan harijadi tau, selalunya dibuat pada hari Rabu minggu keempat. Tup-tup bila dapat memo daripada cikgu, diorang buat majlis pada hari Rabu minggu kedua, cepat 2 minggu pulak tu.


Tak sempat saya nak masak dan prepare apa-apa untuk Haziq. Nak beli goodie bag untuk bagi kat kawan-kawannya pun tak sempat. Huhuhhu... Minggu kedua masa tu saya dah sibuk dengan urusan lain yang dah dirancang lebih awal, jadinya untuk sambutan birthday Haziq dan jamuan raya kat tadikanya, saya cuma sempat belikan kek harijadi dan bekalkan kuih raya.


Kek Nutty Choc (0.5 kg) from SDS Taman Air Biru, Pasir Gudang.
Kek feveret Haziq.
Kuih raya semperit choc cheese, original dan blueberry tart. Semua tu kuih tunjuk.
Background  alas meja makan saya yang baru sempena hari raya tahun 2014


Jumaat malam Sabtu lepas (15 Ogos 2014), saya dan kawan-kawan sekolah rendah ada buat gathering potluck raya. So kami sambut birthday Haziq sekali. Beli kek lagi. Suka sungguh Haziq dapat makan banyak kek di bulan kelahirannya ni. Tapi tak sempat pulak nak snap pic masa potong kek.


Pastu plan nak buat jamuan makan-makan di rumah babysitter Haziq. Babysitter Haziq nak sponsor makan untuk jamuan tu katanya. Tapi sekarang ni postpone sebab saya dan suami sibuk, belum ada tarikh yang sesuai untuk jamuan tu.


Untuk keluarga kami pula, plannya nak buat birthday party untuk Haziq masa cuti sekolah bulan 9 nanti. Ini birthday party yang pertama untuk Haziq. Kiranya nak sambut birthday saya sekali lah (Birthday Mama Haziq bulan 9, haruslah nak potong kek juga). Moga-moga apa yang kami rancangkan ini berjalan lancar dengan izin Allah.


Khas untuk Haziq yang Mama cintai dan sayangi, Mama nak ucapkan Selamat Hari Jadi untuk Haziq. Pada tarikh keramat ini juga, inilah permulaan dalam hidup Mama menjadi seorang ibu. First time ever in my life. Mama berjaya mengatasi rasa takut bersalin, demi untuk melahirkan Haziq ke dunia ini. I love you so much Haziq sayang!

Mama suka peluk Haziq, sebab Haziq gebu!
Masa ni kat Pantai Batu Buruk, Terengganu
Hari raya kedua tahun 2014



Terima kasih Haziq sayang kerana hadir dan melengkapi hidup kita sekeluarga. Setiap hari Mama sentiasa terhibur dengan keletah Haziq yang tak jemu-jemu membaca pelbagai jenis doa yang Haziq belajar kat sekolah. Setiap hari Mama rindu kat Haziq sebab Haziq sangat suka tolong Mama buat kerja rumah seperti angkat kain, sidai kain, vakum karpet, buang sampah, basuh baju dan macam-macam lagi.


Bila Mama tengok Abah, Mama teringat kat Haziq
Bila Mama tengok Haziq, Mama teringat kat Abah
Kenapa ye?
Sebab Haziq 100% copy paste Abah!


Mama doakan moga Haziq menjadi anak Mama yang soleh, taat kepada perintah Allah dan ibu bapa, jadi abang yang baik dan menjaga adik Aimi serta disenangi dan disukai oleh semua orang. Mama doakan Haziq jadi insan soleh yang berilmu tinggi dan berjaya dalam kehidupan di dunia dan akhirat.


Ke mana pun Haziq pergi, setinggi mana pun pencapaian Haziq dalam hidup ini, jangan sesekali lupa pada Allah, Rasul, Mama, Abah, adik Aimi dan keluarga kita ye sayang.


Dua beradik masa tengah fitting baju raya
Abg Haziq yang sentiasa sayangkan Aimi
Sebelum pergi sekolah, Abg Haziq mesti cium pipi Aimi dan
Aimi mesti peluk Abg Haziq
Mama dan Abah pasti senyum lebar tengok gelagat anak tersayang


Happy birthday my dear baby. Love you so much Haziq sayang. Forever and ever.

From,
Mama

5 comments:

Normi Nieza said...

hepi bestday..:)

Lieya Von Jay said...

memang gebu sungguh haziq ni.. happy belated bday.. semoga menjadi anak yang soleh ^_6

Rai Ourkizuna said...

ppy birthday haziq.. semoga jadi anak yang taat dan hebat macam ibu awak..

Akif Imtiyaz said...

Happy Belated Bedayyy ..Moga panjang umur murah rezeki ..Sentiasa dalam lindungan yg maha esa...Moga menjadi anak soleh dan taat pada kedua ibubapa juga org tua..InsyaAllah aamin aamin

Mar Mansor said...

selamat hari ulang tahun buat haziq..4 tahun dah membesar..semoga apa yg uni hajati akan tercapai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *