I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, July 2, 2014

Masih Berjaga Di Malam 4 Ramadhan

2.15 am.


Sedang menikmati seshaker esp + milo + oat + anmum lacta + air masak. Saya tak pasti sama ada ini diconsider sebagai menu sahur atau tak. Tadi cakap kat suami, ni kire sahur lah. Tapi dia kata, ini kire supper. Sahur nanti dia kejut saya bangun lagi.


Suamiku yang prihatin. Yang sangat concern tentang sahur saya sebab dia tahu saya ada gastrik. Seboleh-bolehnya dia suruh saya sahur makan nasi jugak walaupun kadang-kadang saya nak sahur minum esp je.


Alhamdulillah. Malam ini malam 4 Ramadhan. Sudah berjaya menyempurnakan amalan puasa untuk 3 hari yang pertama tanpa rasa keletihan yang melampau. Moga-moga Allah menerima puasa saya ini.


Puasa kali ini, setakat 3 hari ini, saya belum rasa nak makan macam-macam. Pada saya, time berbuka mesti ada nasi, lauk, sayur dan air panas. Itu sudah mencukupi. Ari tu suami rajin pergi ke bazar ramadhan, dibelikannya saya ayam percik yang kuah putih tu (kelantan style). Dia tau saya suka ayam percik putih.
Tapi yang buat saya terkedu, harga seketul ayam tu ialah rm7. Suami beli 2 ketul so total dah rm14 habis kat situ aje. Rasa macam banyaknya abis duit utk lauk ayam saja. Tapi suami cakap, takpelah dia belikan sebab dia tau saya suka.

Terharunya.... sebagai tanda penghargaan dan berterima kasih, saya berbuka makan ayam percik tu. Seketul lagi kami buat sebagai menu bersahur.


Okeylah, saya nak habiskan minum esp dan tidur.


P/s : Maafkan saya sebab lama tak update blog. Dan, Ramadhan kali ini agak sibuk untuk saya. Tapi saya sentiasa ingat followers saya. ;)

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

is ok take ur time

Mar Mansor said...

mahal tu seketul rm7..besar ke saiznye?

Ayu Zan said...

salam ramadhan kak..

Hafiza AizZawa said...

selamat berpuasa kak.. >_<

Asha Lya said...

Dah lama tak nampak akak kah lya yg sibuk he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Like Page Love Natuwrel :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *