I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, July 21, 2014

Makin Nak Raya, Makin Banyak Kerja

Makin nak raya, makin banyak kerja yang datang ke meja saya. Semuanya sudah bermula sejak seminggu sebelum bulan puasa lagi, dan terus bertambah dan bertambah. Pening rasa kepala ni dengan tugasan yang semakin menimbun terasa tidak cukup kudrat nak membuatnya.


Pernah satu hari tu, saya bawa balik kerja ofis sebab nak sambung buat di rumah, Selepas berbuka puasa, siapkan kerja rumah dulu apa yang patut. Eh sedar-sedar je dah waktu sahur. Rupanya saya dah tertidur keletihan. Hua hua hua..


Sejak daripada tu, suami cakap, tak perlulah bawak balik kerja ofis ke rumah. Memang tak sempat pun nak membuatnya, tanggungjawab di rumah pun menuntut tenaga saya jugak. Akhirnya, bila kat ofis, saya pulun buat kerja, Yang penting nak siap sebelum raya.


Tapi, ni tinggal lagi seminggu nak raya, dengan kerja yang keep on coming and non-stop coming, nampak gayanya memang tak sempatlah nak siap sebelum raya. Huhuhu.. Terpaksa sambung lagi selepas raya. Kerja saya ni sebenarnya takde tarikh akhir, tapi lagi cepat siap lagilah bagus sebab saya sendiri taknak drag kerja tu lama-lama.


p/s : Bila korang start cuti raya dan bila start naik keja?

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

anum keja lagi sampai jumaat

Asha Lya said...

Bertambah je ka kak lya cuti Khamis ni hhee

PetakBunga said...

seminggu juga int nk ct ni

Mar Mansor said...

saya keje sampai sabtu..pastu baru cuti..

Rinah said...

pelan-pelan buat kerja sis Uni. kerja takkan siap sampai bila-bila ;)

next week start cuti dah. kira dari weekend ada 9 hari cuti. hehehe

bulan depan tanggal 4 baru start kerja balik :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *