I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Monday, July 21, 2014

Baju Raya Kami Dah Siap!

Menunggu dengan penuh kesabaran, akhirnya, baju raya kami sekeluarga sudahpun berada dalam genggaman kami semalam. Yang ditempah, sepasang baju melayu untuk suami dan Haziq, dan 3 pasang baju kurung moden untuk saya.


Hasilnya - sepasang baju melayu untuk suami dan Haziq, 2 pasang baju kurung moden untuk saya, 1 pasang baju kurung untuk Aimi, dan sepasang lagi kain belum terusik. Haiyaa!!


Ada kisah di sebaliknya, suami tailor saya tu ditimpa musibah 2 minggu lepas. Dia dirompak, mata kanannya lebam ditumbuk perompak, masih ada darah beku di kepala dan masih lagi pening kepala. Belum boleh bekerja. Jadi tailor saya sibuk menguruskan suaminya.


Namun dalam kesibukan sehari-hari berulang alik antara hospital dan rumah, sempat pulak dia jahitkan sepasang baju kurung untuk Aimi, walhal saya takde tempah pun pada mulanya, sebab saya fikir untuk Aimi nanti raya pakai gaun jer (dah beli pun gaunnya).


Tup-tup tailor cakap, kain yang baju raya saya tu bidangnya besar, so cukup untuk dia buat sepasang baju untuk Aimi. Saya risau jugak, ok ke bajunya tu, maklumlah masa hantar kain dulu, takde pulak amik ukuran badan Aimi.


Sekali bila dah fitting baju semalam, just nice, sedang elok sahaja. Pandai tailor agak ukuran untuk Aimi. Saya suka sangat!!


Gambar takleh upload dulu, nanti tak seprais pulak time raya nanti. :)

5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

tak apalah janji dah ada baju raya kann??? Alhamdulillah...

Mar Mansor said...

seronok la kan..bajuraya dah siap

Asha Lya said...

Bestnya dah ada baju raya

Nurzakiah Hanum said...

wow confirm cantik

Norliza Romizi said...

seronoknya

saya ada masalah bab baju raya.

saya plan kale merah, anak2 dan saya dh settle, tinggal suami je,

pegi jalan tar suami minat jubah kelabu.

terpaksa la tuka semua ke kelabu hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *