I Love My Followers

Blog ini adalah blog peribadi yang berkisar tentang kehidupan seperti usaha untuk hamil, kehamilan, kelahiran, penjagaan semasa pantang, penjagaan dan pendidikan anak, kesihatan dan kecantikan, keibubapaan dan perkahwinan.
Topik-topik lain juga ada mengikut keselesaan penulis.

Wednesday, June 18, 2014

Uni Tidak Sihat

Cuaca yang panas membahang sekarang ni yang dikaitkan dengan fenomena El Nino, betul-betul memberi kesan kat diri saya. Sekarang ni ke hulu ke hilir saya mesti bawak payung, sampai kawan-kawan panggil saya Siti Payung.


Dalam tak tahan cuaca panas di dunia, terfikir pulak camne nanti cuaca panas kat Padang Mahsyar sana yang mana matahari tu hanya sejengkal sahaja jaraknya daripada atas kepala. Huhuhuhu... takut...


Semalam saya demam. Pening. Mata merah. Rasa nak pitam pun ada. Tapi gagahkan diri jugak bekerja. Mintak panadol kat kawan. Tak lama pastu rasa lega dan boleh buat kerja semula. Balik je ke rumah, lepas dinner terus telan lagi panadol dan ubat selsema. Bangun pagi rasa segar sikit badan dan boleh pergi kerja.


Tapi hari ni kerjanya sok sek sok sek (hingus) jelah. Itupun cover-cover sebab taknak jadi punca pencemaran bunyi kat telinga kawan-kawan yang lain. Hehehe... Apa pun dalam cuaca panas sekarang ni, elakkan berada di luar lama-lama dan banyakkan minum air masak supaya badan tak dehydrated.

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semoga cepat baik

Mar Mansor said...

Cauca memang panas sekarang,,kena jaga kesihatan betul2..

Rai Ourkizuna said...

semoga cepat sembuh uni.. dah lebih seminggu kot tak hujan sini.. risau jugak..

Lieya Von Jay said...

GET WELL SOON KAK UNI ^_^

kisah bermula said...

Semoga Cepat Sembuh Uni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like Page Superb Vitamin For Life :)

Hubungi Saya

Name

Email *

Message *